lördag 29 augusti 2009

Bloggens snabbrapport från Harvens dag

Bloggen rapporterar från Skammens dag i Färgelanda.

Bloggen hade egentligen planerat att överräcka en ceremoniell skampåle till vårt vikarierande kommunalråd Kenneth Carlsson (fp), men eftersom denne inte vågade möta kommuninvånarna får vi spara ceremonin till ett senare tillfälle. Folkpartiets övriga företrädare vågade sig heller inte ut. Detsamma gällde (v) och (kd). Dålig stil tycker Bloggen. Vad skall vi ha dessa partier till, när de inte ens vågar se sina väljare i ögonen.

Mygelpartiet (s) ställde för skams skull upp med några gamla trotjänare. De verkliga myglarna lyste dock med sin frånvaro. Ulla Börjesson var inte närvarande. Synd tycker Bloggen, som hade hoppats att mygelpartiets huvudansvarige hade varit på plats, för att förklara sitt skamliga agerande i Björnhushärvan. Nu klarade hon sig alltså undan, genom att svika sina väljare.

Ett parti som bestämt sig för att ta tjuren vid hornen var mygelpartiet Centern. Och det skall de ha heder av. Bloggen har sålunda nåtts av ett flertal rapporter, om att Centern gått man ur huse för att rädda ”partiäran” och att de ställde upp med både ungt och gammalt folk. Rapporterna bekräftar dock talesättet att kvantitet inte är detsamma som kvalitet. Det stackars f d kommunalrådet Ann-Marie Jacobsson påminde mest om en förskrämd sparv, när hon med stel och tom blick tittade över axeln på dem som ställde frågor till henne. Kanske längtade hon hem? Även övriga Center-gänget uppträdde som om det vore menlösa barnens dag och inte Harvens dag. Det var inte mycket de förstod eller kunde relatera till. Lallande fåntrattar var det någon som sade, men det tycker Bloggen är ett lite väl hårt omdöme – man bör kunna vara något mer nyanserad i sin kritik av fåntrattar. Under allt för många år har dock Centerns nomineringar och "politik" grundat sig på nepotism och släktförhållanden, vilket undergrävt förtroendet för partiet. Men det kanske är dags nu, att sluta låta "ledarskapet" gå i arv och istället bli ett modernt lokalt parti, där kunskap och kompetens är avgörande för posternas tillsättande.

Moderaterna – som också ställde upp med en stor trupp – uppträdde lite ambivalent och vi fick ingen riktigt klar uppfattning om hur de tänker agera i fortsättningen. Helt klart är dock att de inte är nöjda med sakernas tillstånd. Återstår att se hur partiet agerar. Bloggen återkommer därför till hur vi ställer oss till detta parti. Detsamma gäller övriga partier som inte behagade närvara på Harvens dag och därmed svek sina demokratiska skyldigheter.

Bloggredaktionen