måndag 25 januari 2010

Kenneth får chansen att svara!

Vid kf-mötet i december kunde ju inte Kenneth svara på Jeanette Nybergs frågor, som rörde det faktum att Kenneths numera ökända "kalla fakta-kalkyl" innehåller fiktiva hyror om ca 7 000 000 kronor. Som skäl för att inte kunde besvara Jeanettes frågor, uppgav Kenneth att han "inte känner till detaljer"...

Kenneth lovade dock att återkomma med svar till Jeanette och ville även ha frågeställningarna skriftligt. Bloggen har tagit del av Jeanettes frågor till Kenneth, som vi publicerar härunder.

Bloggredaktionen
---------------------------------------------------------------------------------

From: jeanette
To: kenneth.carlsson@liberal.se
Subject: Fråga från kf i december!
Date: Mon, 25 Jan 2010 05:07:45 +0100

Frågor till Kenneth Carlsson!

Här kommer mina frågor som bl.a. rör kalkylen till de beslutade hyresavtalen med företagen i Björnhuset. I kalkylen, som du redogjorde för i kf i oktober 2009, ingår fiktiva hyror för vakanta lokalytor om ca 1 000 000 kronor per år (ca 7 000 000:- under hyresperioden). I kf i oktober uppgav du att hyresavtalen enligt kalkylen ger ”break even” efter sju år och vinst efter ca 15 år och du kallade då dessa siffror för ”kalla fakta”.

Nu har den ena av de vakanta lokalerna hyrts ut på 3 år till ett verkstadsföretag. Enligt Thord Karlsson behöver lokalen snyggas upp samt att det behövs installation av WC m.m. till en kostnad av 200 000:-. Jag har inhämtat ett preliminärt besked om hyran från Peo Johansson, som visar att hyran knappt täcker kommunens kostnader under den 3-åriga hyresperioden.

Mina frågor till dig är:

1. Anser du fortfarande att det är ”kalla fakta” att kommunen kommer att gå ”break even” i Björnhuset efter 7 år och göra vinst efter ca 15 år? Om du inte anser det, anser du då – nu när det visat sig att kommunchefen Jan Eriksson lämnat felaktiga uppgifter om kalkylen till politikerna – att du blivit vilseledd av Jan Eriksson och har du fortsatt förtroende för honom?

2. Jan Eriksson har vid upprepade tillfällen lovat att det finns flera livsmedelsföretag som är ”mycket” intresserade av att hyra lokaler i Björnhuset. Hur tycker du Erikssons löften rimmar med att kommunen nu istället hyr ut till ett verkstadsföretag? Och hur rimmar uthyrningen med kommunens strategiska mål med ”Björnhussatsningen”, att skapa ett ”livsmedelskluster”, när uthyrningen till ett verkstadsföretag på 3 år effektivt hindrar alla såna planer?

Med vänlig hälsning

Jeanette Nyberg