torsdag 7 januari 2010

Grus i maskineriet!

Bloggen konstaterar att tillväxtmotorn Björnhuset fortfarande inte startat.

I Färgelanda finns det för närvarande två (2) lediga jobb (distriktsköterska och biståndsbedömare). Det är alltså så illa som både Arbetsförmedlingen och Bloggen tidigare kunnat konstatera: Jan Erikssons och parhästen Jan Stalfors stolta luftslott Björnhuset skapar inte några jobb - trots försäkringar om motsatsen.

"Utvecklingsstrategen" Jan Stalfors ägnar som bekant en stor del av sin arbetstid åt att desinformera åt kommunledningen i Björnhusprojektet. När man läser Stalfors återkommande "nyhetsbrev" får man nästan intrycket att Björnhusligan expanderar så det knakar och att det t.o.m. går så bra att det är svårt att rekrytera folk. Men så är alltså inte fallet. Lögn, lögn och förbannad dikt således!

Duktig amatörfotograf är han emellertid - "utvecklingsstrategen" - och det kanske är inom detta gebit han skall söka sin lycka istället. Bloggens förslag till Stalfors är därför att ansöka om EU-bidrag till en näringsverksamhet med inriktning på fotografering. Med tanke på Stalfors högtflyende visioner, är vi övertygade om att han redan efter ett par år har fått igång en fotograferingsverksamhet som sysselsätter ett 50-tal personer och därmed bidrar till att utveckla kommunen samt vända den negativa befolknings- och sysselsättningstrenden. Bloggen lovar att köpa ett av Stalfors mäktiga alster till marknadspris - inte minst för att stödja det lokala näringslivet.

Så vår uppmaning till dig Janne Stalfors är att ta ditt ansvar för skattebetalarna i Färgelanda kommmun och säg upp dig som "utvecklingsstrateg" - det är ändå ingen som längre tror att du utvecklar något annat än dimridåer.

Bloggredaktionen