måndag 31 maj 2010

Björnhuset på väg falla?

Vad händer egentligen i Björnhuset?

Det har dykt upp nya och alarmerande uppgifter i Björnhushärvan.

Hos Björnerud står pannkaksmaskinen stilla och pannkakorna får därför gräddas för hand. Björnerud får därmed slita hårt på den lilla spillra av personal, som blivit kvar efter alla uppsägningar och som mestadels utgörs av arbetskraft från gamla öst-stater. Det finns sannolikt en del som anser att Den beklagansvärdes tillväxtmaskin fungerar på ett helt annat sätt än vad som utlovats.

Enligt uppgift ligger även ombyggnadsarbetena i Björnhuset nere, detta p g a att klusterföretagens bulvanföretag Mathuset AB inte har pengar att betala hantverkarna.

Mitt uppe i allt det här har framkommit att kommunen inte kan betala ut de 16,5 nya skattemiljoner, som KF beslutade om att skänka Björnhusföretagen för några veckor sedan. Orsaken är att Mathuset inte kan prestera något fakturunderlag till kommunen! Något är uppenbarligen sjukt när kommunen vill, men inte kan, betala ut pengar till Mathuset och när Mathuset desperat behöver pengarna, för att göra klart klusterföretagens lokaler och för att inte själv gå i konkurs.

Något är uppenbarligen allvarligt fel med Mathusets räkenskaper och affärer. Sedan tidigare vet vi att Mathuset försökt få betalt två gånger för samma fakturor - totalt ca 3mkr. Möjligen ligger svaret i den förundersökning som för närvarande pågår.

Bloggredaktionen