söndag 20 december 2009

Ledaren Kenneth Carlsson (fp)

Det är i krislägen som ledarskap behövs.

Det är i krislägen som ledare visar om de duger eller ej.

De som inte klarar biffen avslöjas obarmhärtigt.

Hur är det då med kommunens ”ledare” Kenneth Carlsson (fp)?

Det handlar i grund och botten om en kille utan högre utbildning, en kille med säljarmentalitet som krängde prylar i en sportaffär, som han lyckades bli av med i grevens tid, en kille som var klipsk nog att förstå att han aldrig skulle bli rik på affärer och att det istället var i politiken som han skulle söka sina lycka. Och det har han gjort med blandad framgång – till lycka för honom själv, just nu är hans lön som ”vikarierande” kommunalråd drygt 20 000 kronor/mån, och till olycka för kommuninvånarna. 20 år av opportunism och floskler har lämnat ett stort tomrum efter sig, i form av färre invånare, företag och jobb samt en allt sämre service. Visionerna om en ljus framtid och löftena om jobb har visat sig vara tomma ord.

Inget ont om säljare i allmänhet och brist på utbildning kan i många fall kompenseras av en gedigen erfarenhet. Men vad Bloggen vill få fram är att en ansvarsfull säljare eller politiker inte bara skall ha en bra svada, han eller hon skall också ta ansvar för det som säljs. Och det har bevisligen inte Kenneth gjort.

Kenneth har i alla år kört med falsk marknadsföring, men hittills lyckats klara sig undan ansvar. En konsument som drabbas av en oseriös försäljare skyddas av lagstiftning. Å andra sidan är kommuninvånare som drabbas av oseriösa politiker nästan chanslösa. Detta eftersom korrumperade politiker gör allt för dölja sina egna misstag och använder skattemedel samt andra kommunala resurser för att stoppa sanningen från att komma fram, bl a genom att hindra oberoende granskningar. Och det är exakt vad Kenneth har gjort i Färgelanda under den senaste mandatperioden. I Färgelanda är läget särskilt allvarligt, eftersom korrumperade politiker gjort gemensam sak med korrumperade topptjänstemän, där det även på goda grunder kan misstänkas brottslighet. Detta förhållande går dock inte att komma åt, utan att åklagare ingriper eller att väljarna tar chansen och röstar bort de korrupta politikerna i nästa val.

Hur uppträder då ”ledaren” Kenneth i krisen, när hundratals Färgelandabor riskerar förlora jobben i Trollhättan och på IAC i Färgelanda? Jo, då säger han att han är chockad och att han går runt som en Zombie!! Förmodligen är detta inte vad en bekymrad och orolig allmänhet vill höra. Hotet om SAAB:s nedläggning och därmed hotet om nedläggning av IAC i Färgelanda har i alla fall legat över oss i ett år nu. Ändå tycks alltså beskedet om nedläggning ha kommit som en blixt från klar himmel för den beklagansvärde! Vad Kenneth egentligen säger, är att han under det senaste året inte gjort någonting, inte planerat, inga åtgärder. Det är först nu som ”vi skall sätta oss ned”. Tack för kaffet, Kenneth! Det kanske är dags för dig att slå igen butiken och gå hem nu. För det är väl ingen som vill handla av dig efter det här, eller?!
Bloggredaktionen