söndag 17 oktober 2010

Smått och gott från Färgelanda

Plusvariant 1
Golfklubben i Ellenö tycks numera vara en ren och skär familjeanlägenhet, där familjen Jansson tycks styra det mesta. Men ibland är det bra med starka familjeband och golfbanan behöver nog ha ett starkt nav, för att få stabilitet och därmed framtidstro. På sikt kan både golfspelarna och "medspelarna" i Ellenö samt övriga kommunen bli riktiga vinnare.

Plusvariant 2
Makoro AB i Färgelanda
Ett framgångsrikt verkstadsföretag som gör specialmaskiner och som t.o.m. får tacka nej till orders - och därmed arbetstillfällen - p.g.a. utrymmesbrist i befintliga lokaler.

Minusvariant 1
Makoro AB konstaterar att kommunen har misskött sitt strategiska arbete vad gäller planlagd industrimark och kan t.ex. inte bygga nere vid branstationen p.g.a dåligt grundarbete. Hallå Stalfors och Janne E - var har ni varit hela mitt liv?

Man undrar vad som kunnat hända i Björnhuset, om Makoro och andra verkstadsföretag erbjudits 90 000 000 skattekronor där?

Minusvariant 2
Jenny Borg - Bohusläningen - är ingen ekonomijournalist. Under rubriken "Färgelandas tillväxt femma i landet", läser vi en lika naiv som okunnig redogörelse för Färgelanda påstådda tillväxt nästa år. Det är på gränsen till tjänstefel att skriva en sådan sanningslös artikel - det kan ju faktiskt finnas några aningslösa läsare, som på fullt allvar tror att Färgelanda går bra.

Bloggredaktionen

Bernt Johansson (FP) skriver på Bloggen

Folkpartisten Bernt Johansson har skrivit ett inlägg till Bloggen. Men eftersom inlägget är skrivet som kommentar till ett inlägg, som refererade till Tommy Widekärrs blogg och som vi publicerade i mars 2010, är det sannolikt ingen som läser Bernts inlägg.

Bloggen censurerar som bekant ingen, vare sig sverigedemokrater eller folkpartister, och därför publicerar vi naturligtvis Bernts inlägg. Eftersom vi tolkar det hela, som att Bernt vill göra sin röst hörd och eftersom Bloggen dessutom är vänlig till sin natur, så återger vi dessutom Bernts tankar på en mer framskjuten plats nedan.
----------------------------------------------------------------------------------

Bernt Johansson sa...
Jaha, det kan tyckas att jag gick med i Folkpartiet vid helt fel tid, det liknar ju att kliva på ett sjunkande skepp. Men Folkpartiets idé och politik är viktig. Den liberala politiken. Vad är det egentligen? Ja samhället har liberaliserats så mycket under de sista decennierna, så att det är nästan osynligt vad liberalt betyder. Liberalt är t.ex. fler friskolor, vilket skapade möjligheten att kringgå det kommunala beslutet. Liberalt är att värna om den personliga friheten mot totalitära politiska tendenser som vill ha stor statsinblandning i beslut som rör oss alla. Det finns också olika riktningar inom liberalismen. Den extrema, som jag bestämt motverkar, som vill göra hela jorden till en marknad där människor drar runt och söker arbete. Jag är för småföretagsamhet, nära naturen, hållbart, småskaligt och mot upphandlingar som slår på lokal småskalig produktion. Jag är för att kommunen hjälper till att utveckla hela kommunen och på ett "högre plan" för att kommunen bedriver affärsmässig verksamhet som gynnar både kommun och företagande. Jag tror på Folkpartiet som en viktig politisk kraft inom kommunen och för framtiden. Folkpartiet har röjt i skolflummet. Folkpartiet har röjt i flyktingpolitiken och t.ex. Burkafrågan, där andra partier inte vågat sätta ned foten.
Jo, SD säger någon kanske, men med Folkpartiets liberala värderingar, så blandas detta inte ihop med extremhöger-totalitära värderingar i övrigt. Folkpartiet är folkets röst. Ni måste bara lyssna på den. Det är så viktigt för en frihetlig framtid!

17 oktober 2010 11:46

-----------------------------------------------------------------------------------
Bloggredaktionen