tisdag 19 januari 2010

Nu betalar vi för driften i Björnhuset också!

Kommuninvånarna betalar en stor del av företagens driftskostnader i Björnhuset!

Bloggen har tidigare berättat att kommuninvånarna enligt hyresavtalen även tvingas betala 38 % av företagens driftskostnader inom vissa "gemensamma ytor" (1 761 kvm). Det har dock inte tidigare varit känt exakt vilka ytor det handlat om, men Bill Östlund har nu lyckats ta del av en planritning över Björnhuset, som visar att de gemensamma lokalytorna innefattar företagens kyl, frys, ventilationsanläggningar etc!

Planritningen tillhandahölls av kommunens "fastighetschef" Thord Karlsson, som också bekräftar att kommunen kommer att tvingas betala 38 % av de driftskostnader (el, värme, kyla, varmvatten och ventilation) som uppkommer inom de aktuella lokalytorna. Detta innebär att en mycket stor andel av företagens egna driftskostnader - vi talar om många miljoner - kommer att betalas av oss skattebetalare! Ofattbart men tyvärr ändå sant!


Härunder publicerar vi utdrag ur de överklagade hyresavtalen, som bekräftar att Lillesjö och Björnerud endast betalar 30 % respektive 32 % av de totala driftskostnaderna inom de aktuella lokalytorna. Kommunen betalar således resten, d.v.s. 38 %.

Bloggredaktionen
(klicka på texten härunder för att göra den större och därmed läsbar)