lördag 10 april 2010

Förlikning i mobbningsfallet?

Som Bloggen tidigare rapporterat om, har den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP) och Ulla Börjesson (S) i flera insändare och radiointervjuer ljugit skamlöst i mobbningsärendet, där de felaktigt hävdat att kommunen medger mobbning samt att ärendet endast handlar om att förhandla om skadeståndet.

Bohusläningen skriver i dagens tidning om att en förlikning i mobbningsfallet rycker allt närmare. Detta efter att KSAU beslutat ändra kommunens inriktning, från att tidigare ha bestritt mobbning och skadestånd, till att vilja förhandla om skadeståndets storlek.

Enligt Bohusläningen skall förlikningen ske vid den muntliga föreberedelse, som tingsrätten kallat till i mobbningsmålet. Frågan är dock om Fru Börjesson och den beklagansvärde vet vad som väntar kommunen i tingsrätten.

För det första tycks inte de båda politiska spefåglarna ha en aning om att föräldrarna inte ens medverkar i den rättsliga processen. Detta eftersom Fru Börjesson vid mer än ett tillfälle i radiointervjuer sagt att föräldrarna måste bjuda till i framtida förlikningsförhandlingar. Verkligheten är dock den, att det är Barn- och elevombudet (BEO) som självständigt driver processen mot kommunen och att föräldrarna därmed inte deltar i några förhandlingar. De kan därför inte heller påverka skadeståndets storlek.

För det andra måste kommunen - oavsett om BEO och kommunen träffar förlikning i skadeståndsdelen - medge sin skuld i mobbningsärendet, den skuld som Fru Börjesson och hennes beklagansvärde vapendragare hittills förnekat.

Det är ett allvarligt problem, att kommunen leds av ett par politiker som uppenbarligen inte är tillräckligt seriösa eller kompetenta för sina sysslor. Men det förklarar samtidigt varför Färgelanda på så kort tid kunnat haverera så fullständigt, såväl rättsligt, moraliskt som ekonomiskt.

Bloggredaktionen