onsdag 6 januari 2010

FP vill avskaffa Allmänhetens frågestund

Bloggen avslutar sin rapportering från Allmänhetens frågestund i december.

Decembers upplaga av frågestunden går till historien, som den mest odemokratiska och den i särklass mest bisarra av dem alla.

KF-mötet i december innebar också att myglarna gick ett steg längre än att endast försöka komma undan eller blockera frågor från allmänheten. Den här gången stoppade myglarna även den demokratiska debatten i fullmäktige mellan KF-ledamöterna. Detta inträffade när Irén Jonefelts (kd) interpellation, om hanteringen av det uppmärksammade mobbningsfallet samt huruvuida kommunchefen Jan Eriksson skulle tillåtas få fortsätta handlägga ärendet, regelvidrigt ströks av KF:s ordförande. Ett lika svinaktigt som oförlåtligt agerande.

Som "värdig avslutning" på de korrumperade partiernas S och FP "demokratiska arbete", publicerar vi nedan den beklagansvärdes motion att avskaffa Allmänhetens frågestund. Notera särskilt den beklagansvärdes "demokratiska skäl" för att avskaffa frågestunden, där han säger att politikerna måste kunna fatta sina beslut "i direkt anslutning" till KF-mötets öppnande. Varför "måste" politikerna göra det? Det är väl en himla bra fråga till det vikarierande kommunalrådet. När frågestunden redan kortats ned till en timme, är ju inte tidsaspekten längre ett "problem".

Förutom att skälet att avskaffa frågestunden är demokratiskt förkastligt, rimmar det inte heller med hur fullmäktige arbetar i övrigt. Kenneths förslag skulle nämligen innebära att alla presentationer, som idag hålls i början av KF:s möten, skulle förläggas till KF:s avslutning. Och det skulle just se snyggt ut, att inbjudna gäster tvingas vänta i flera timmar på att få tala. Och som alla förstår skulle det aldrig komma i fråga.

Och det är ju inte heller det saken handlar om, det handlar istället om att få bort allmänhetens "besvärliga" frågor från KF. Den beklagansvärdes falska påstående i motionens inledning, att det är "glädjande att frågorna från allmänheten ökat markant", innebär därför ett oerhört hån mot kommuninvånarna.

Nej, Kenneth Carlsson, en politisk myglare är du och du förtjänar inte att företräda invånarna i Färgelanda kommun.

(klicka på texten under för att göra den större)




Bloggredaktionen