torsdag 29 juli 2010

Fru Börjesson (S) spinner nya trådar

I onsdagens Bohusläningen kunde vi läsa om Fru Börjesson, som i en insändare sträcker ut en hand till Centerpartiet.

Likt en spindel spinner Fru Börjesson nya trådar till sitt nät och hoppas på att "kloka och kunniga" politiker skall fastna i hennes garn. Sedan tidigare har Den beklagansvärde (FP) - "klok och kunnig" - trillat dit. Som framgår av Fru Börjessons insändare, är dock även andra "kloka och kunniga" politiker välkomna till hennes nät av lögner och svek. Fru Börjesson är nämligen medveten om att Den beklagansvärde är ett svagt kort, som inte på egen hand kommer att kunna hjälpa henne till den majoritet som hon och hennes artfränder jagar.

Det är därför som Fru Börjesson kastar sina glupska blickar på Centerpartiet. Fru Börjesson har tidigare lagt ut trådar för Fru Jacobsson (C), som hon tyvärr har plockat upp. Av den falska insmickrande tonen i Fru Börjessons insändare att döma, har hon dock ännu inte fått Fru Jacobsson att fastna helt.

Den något naiva Elisabeth Örn (C) var ju som bekant ute och vandrade i den romantiska sommarnatten härförleden och lyckades då vidröra en av Fru Börjessons förgiftade strängar. Det är också denna sträng som Fru Börjesson nu spinner vidare på i sin insändare, där hon välkomnar Elisabeths utsträckta hand och ber henne komma lite närmare - ja, faktiskt riktigt riktigt nära. Målet är som framgått att hela Centerpartiet skall fastna i nätet - först då blir Fru Börjessons hunger mättad.

Idag är det 52 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Buslivet i Centrum - Bohusläningen förmedlar en felaktig bild

Igår kunde vi i Bohusläningen läsa om att KRIS lyckats få bukt med problemen i centrum.

Enligt samma artikel slipper de boende i centrum att få sin nattsömn förstörd, eftersom ungdomarna - efter KRIS insatser - inte längre ägnar sig åt "burn outs" med bilar och mopeder.

Vi vet inte vem tidningens reporter talat med, men hon borde kanske kontrollera uppgifterna lite noggrannare. Problemen med buskörning i centrum har nämligen inte upphört och oväsendet nattetid är ibland så stort att det väcker hela samhället.

Nedan återger vi två kommentarer till Bohusläningens artikel.
Bloggredaktionen

Skrivet 28 jul 2010 17:44 Nattanställd (Ej registrerad)
Ja...det måste bli ett slut på detta oväsen..Det är olidligt för oss som arbetar på Äldreboendet och för många av dom boende..Ungdomarna åker fram å tillbaka..med trimmade mopeder och görn "burn-outs" med sina bilar (vem betalar nya däck tro?) Sist jag jobbade slängdes det upp råa ägg på vår ena balkong och på fönsterrutan..När sommarlovet är slut..blir det lugnare iaf..för då är det under helgen vi får lyssna på oväsendet..Och nu pratar vi inte om mellan kl 20-24 eller så...dom sista kan dra sig hemåt vid 04.30--05.00 tiden!!!! Så vi personal (o boende) hoppas innerligt att det blir en lösning..Vi undrar ju också var föräldrarna finns???


Skrivet 29 jul 2010 14:06 boende i centrum (Ej registrerad)
jag håller absolut med nattanställd, bo i centrum och tyvärr har vi inte märkt av att KRIS funnits i centrum och fått ungdommar att göra annat än att köra runt med mopeder eller epa-traktorer, som nattanställd frågar, vem betaalar däcken och vart är föräldarna. jag pratade med en person som berättade att någon ringt honom och bett honom att vara nattvandrre. men han sa nej, med mottiveriingen att hans barn var hemma på kvällar och nätter, så varför skulle han vara ute nattetid för att se till andras barn. de som inte vet vad sina egna barn är p kvällar och nätter borde vara nattvandrare, men de det gäller bryr sig antagligen. nej vi behöver några poliser som samarbetar med Kris, så håller sig ungdommar i skinet, men tyvärr så struntar polisen i vad som händer i färgelanda. det har hänt att man ringt polisen som då frågar vart färgelanda ligger, hur skall vi då kunna få en polis bil att komma hit