söndag 26 september 2010

Besked i regeringsfrågan till veckan?

Till veckan väntas besked om kontakter och förhandlingar mellan de tre borgerliga partierna C, M och KD. Det finns goda förutsättningar för ett samarbete, eftersom de tre partierna delar en samsyn i många viktiga frågor. Det kan bli en spännande vecka!

S och FP är ute i kylan.
Kenneth Carlsson (FP) har som bekant åkt på semester till sin hemplanet Jupiter och förväntas återvända till jordatmosfären till veckan. Uppumpad av Viagra förväntas dock Kenneth behöva ta några extra varv runt jorden innan han landar - frågan är om han landar med båda fötterna på jorden den här gången?

Ulla Börjesson (S) slickar som bäst såren efter valnederlaget. Väljarna tyckte uppenbarligen att Ulla gjort sig förtjänt av en längre ledighet och vi är böjda att hålla med. Kanske kan hon följa med Kenneth på en av hans resor högt upp i det blå?

V snurrar runt sin egen axel, där varken parti eller väljare tar någon notis om vad som händer runtomkring. Det måste vara härligt att leva i en bubbla.

SD - med ett mandat - har i huvudsak vegeterat under innevarande mandatperiod. Nu har partiet två mandat och partiets förstanamn, Leif A Westbom som suttit i KF tidigare, vill kanske profilera sig och sitt parti. Men Westbom får nog sluta upp med att slänga på luren i örat på journalister, om han vill att någon skall ta honom på allvar.

Bloggredaktionen