tisdag 2 februari 2010

Gleisners korståg för honom till Göteborg

Propagandachefen Andreas Gleisner utnyttjar ett seminarium hos Länsstyrelsen i Göteborg som "demokratisk" plattform för att kritisera Bloggen.

Andreas använder åtskillig arbetstid åt att följa och söka underrättelser om Bloggen. Förra året tog Andreas kontakt med Bloggen och begärde att vi skulle ta bort kommunens heraldiska vapen från Bloggen - ni vet den där gräsliga harven som nästan rostat sönder. Andreas hänvisade till upphovsrättsliga skäl och Bloggen - som är angelägen om att följa lagar och förordningar - tog bort kommunvapnet från våra sidor.

Andreas insatser för demokrati och yttrandefrihet inskränker sig inte bara till Färgelanda. I november förra året närvarade Andreas vid ett seminarium hos Länsstyrelsen, där Andreas - som representant för Färgelanda kommun - höll ett föredrag om Bloggen.

Under sitt föredrag kritiserade Andreas Bloggens grundlagsskyddade verksamhet i Färgelanda och passade samtidigt på att sprida ett urval av de karikatyrteckningar som publicerats på Bloggen. Att framföra teckningarna kräver upphovsmannens samtycke, vilket vare sig Andreas, eller någon annan vid Färgelanda kommun, inhämtat.

Den som utan tillstånd av upphovsmannen sprider upphovsrättsskyddat material bryter mot upphovsrättslagen och döms till böter eller fängelse i högst 2 år. Bloggen funderar på om det möjligen är på det sättet att upphovsrättslagen inte gäller för Färgelanda kommun, utan bara för alla andra?

Nedan publicerar vi något av presentationsmaterialet samt ett urval av de teckningar som Andreas olovligen kopierade och spred vid seminariet 2009-11-05.

Bloggredaktionen

(Klicka på bilderna nedan för att göra dem större)