onsdag 24 februari 2010

Mobbningsärendet - Nytt skadestånd i Bollnäs

Mer om mobbningsärendet och Centerpartiets omoral

För en tid sedan betalade Uddevalla kommun drygt 200 000 kronor i skadestånd till en mobbad elev. Nu får en mobbad elev i Bollnäs ett liknande skadestånd - 207 000 kronor.

I Färgelanda beslutade politikerna - på inrådan av den omvittnat omdömeslöse kommunchefen Jan Eriksson - att man ville få prövat skadeståndets storlek i domstol, eftersom man tyckte att BEO:s (Barn- och elevombudet) skadeståndskrav om 134 200 kronor var för högt! Som motivering hette det att man ville ha en "prejudicerande" dom på skadeståndets storlek. Men vid en jämförelse ter sig alltså det begärda skadeståendet i Färgelandafallet som litet.

Endast Moderaterna visade moral och ryggrad genom att säga nej till fortsatt processande och lidande för pojken. Därefter har KD anslutit sig till Moderaternas linje och skall ha heder för det. Ett hycklande Centerparti med Thorbjörn Jakobsson i spetsen - falskspelande ledamot och tidigare ordf i Välfärdsberedningen med ansvar för bl.a. skolbarnen - har istället försökt att dupera allmänheten och därigenom vinna billiga poäng.

Samtidigt som Centern uppgivit för tidningen Bohusläningen att partiet ändrat inställning, har man i verkligheten fullföljt sin gamla linje, som innebär stöd för kommunchefens omänskliga linje. Senast i KF ljög Thorbjörn Jakobsson, när han förnekade att han vid ett möte sagt att föräldrarna till den mobbade pojken "bara är ute efter pengar". En del människor har helt enkelt ingen heder.

Eftersom skadestånden runt om i landet är så pass höga, krävs det inget större geni för att förstå att kommunen kommer att tvingas betala ett skadestånd till den mobbade pojken, som ligger i närheten av vad BEO begär. Mot bakgrund av Thorbjörn Jakobssons lika felaktiga som avskyvärda påstående, att "föräldrarna bara är ute efter pengar", bör det påpekas att det är BEO - alltså inte föräldrarna - som driver frågan om skadestånd och bestämmer dess storlek.

Det krävs dock mot denna bakgrund ett geni för att förstå varför kommunen driver frågan. Kommunen har ju ingenting att vinna, men allt att förlora på att processa. Däremot åsamkas den mobbade pojken och hans familj ytterligare lidande. Är det ren sadism som ligger bakom?

Bloggredaktionen