söndag 25 april 2010

Det finns hopp för Färgelanda 2

Det är inte bara de äldre som visar gott gry i Färgelanda, även den yngre generationen visar framfötterna.

Färgelanda kan vara stolt över huvuddelen av sina barn och ungdomar. Media har en förkärlek att skriva om olika ungdomsproblem som drogmissbruk, skadegörelse m.m. Och det är inget fel i det - tvärtom är det viktigt att problemen lyfts fram och inte sopas under mattan. Några få förstör ofantligt mycket för det stora flertalet och skadar dessutom sig själva. Det är viktigt att denna grupp får hjälp och stöd av samhället.

Det man lätt glömmer bort i mediabruset, är att det oftast ändå handlar om ett fåtal barn och ungdomar som orsakar problemen. Det stora flertalet barn och ungdomar är duktiga, skötsamma och företagssamma.

Ett kvitto på detta fick eleverna på Högsäters skola och på Valboskolan i Färgelanda, när de häromsisten ställde upp i entreprenörstävlingen "Ung företagsamhet" i Vänersborg och vann flera fina priser. Skolorna vann även pengar för sina insatser, 3 300:- för Högsäters skola och 2 000:- för Valbo. Snyggt jobbat säger vi från Bloggen.

Bloggredaktionen

Ang demonstrationen mot Björnhuset

Signaturen DNV har skickat in några förslag på korta fraser att ha på plakat, eller som man kan skandera under demonstrationen på onsdag.

* 18 miljoner, djävla fasoner
* Ta er i kragen, håll er till lagen
* Fatta galoppen, granska beloppen
* Uppsåtet klart, rättegång snart
* Ruffel och båg, hyran är för låg

Och så ett par speciellt tillägnade den kompetenta projektledningen:

* Sven-Arne tappa ratten, nu höjs snart skatten
* Torstenssons parodi, våran tragedi
* Samla kollekt, till Sven-Arnes projekt

Bloggredaktionen

Nytt katastrofresultat 2010 - skattehöjning väntar

Kommunens prognos för 2010 pekar på ett nytt stort miljonunderskott.

I prognosen har dock inte tagits höjd för mångmiljonförlusterna i Björnhuset och det verkliga underskottet kommer därför sannolikt att överstiga 10 mkr.

Kommunens lånebörda närmar sig snabbt 100-miljoners-strecket och det egna kapitalet gröps ur i snabb takt.

De nya förlusterna följer på förra årets rekordunderskott om nästan 20 mkr. Kommunen befinner sig alltså i akut kris, men istället för att lösa krisen mörkar den politiska majoriteten (S, FP och V) förlusterna och försöker undfly sitt ansvar.

När frågan om skattehöjningar togs upp på senaste KSAU sade Ulla Börjesson (S) att det inte var läge att ta den frågan nu. S och Fru Börjesson har ett val att tänka på och att i det här läget gå ut och säga sanningen - att kommunen behöver höja skatten p.g.a. att hon och Den beklagansvärde (FP) vanskött kommunen, är ju detsamma som en säker valförlust. Fru Börjesson vill naturligtvis inte väcka den björn som sover, utan vänta och låta bomben brisera efter valet och låta kommuninvånarna ta smällen för sitt eget misslyckande. Det är så Fru Börjesson arbetar.

Bloggredaktionen