tisdag 26 januari 2010

S och FP vill köpa avlatsbrev för 200 tkr i Björnhushärvan!

Bloggen erfar att mygelpartierna S och FP försöker köpa sig fria från ansvar i Björnhushärvan.

Företrädda av de ovärdiga myglarna Kenneth Carlsson (fp) och Ulla Börjesson (s) gör nu den korrupta politiska majoriteten ytterligare ett försök lura in övriga partier i ett "samarbete". Detta sker i form av ett förslag i ks imorgon.

Förslaget går i korthet ut på följande. Myglarna vill hyra in en "opartisk" utredare för 200 000 kronor, som skall "utreda" hur kommunen skall hantera framtida projekt.

Myglarna vill alltså inte att ansvarsfrågan utreds (d v s att kommunchefen Jan Eriksson bristfälliga handläggning slås fast i en utredning) och inte heller att företagens fakturor om minst 72 000 000 kronor granskas. Myglarna vill alltså inte utreda det som är väsentligt för kommunen och invånarna, utan vill istället använda ytterligare 200 000 skattekronor till att köpa sig fria!

Taktiken från myglarna är att inbilla C, KD och M att de får vara med och bestämma om "utredningen". Detta åstadkoms genom att det skall bildas en grupp, där representanter för alla partier skall vara med. Problemet är bara att myglarna i sitt förslag till beslut redan har definierat utredarens uppdrag på ett sådant sätt, att det utesluter utredning av ansvarsfrågan och Björnusfakturorna. Och skulle oppositionen försöka gå utanför den ram som sålunda bestämts, så har ju alltid myglarna vetomöjlighet i form av sin majoritet.

Snyggt upplägg, eller hur? "Om vi lyckas lura oppositionen dit vi vill, kan de inte sedan öppna truten och frågan är därmed död och begraven. Och kommer de på att vi försöker snärja dem, eller om de trilskas, så röstar vi ner dem - givetvis i demokratisk ordning."

Man måste beundra den beklagansvärdes och fräcka Ullas fantasi och kompetens, när det handlar om att finna nya vägar att mygla. Det är en förmåga som endast matchas av deras oförmåga att göra Färgelanda till en bättre kommun.

Bloggredaktionen