tisdag 22 december 2009

Nya bud från Carlsson (fp)

Den beklagansvärde stakar ut Färgelandas väg ut ur krisen.

Häromdagen lät den beklagansvärde meddela att han var chockad över SAAB:s nedläggning och vandrade runt som en zombie på kommunkontoret. Men den beklagansvärde insåg snart att han i sitt chockade tillstånd försagt sig genom att spontant säga sanningen, vilket inte blev så lyckat. Genom att säga sanningen framstod han nämligen som förvirrad, handlingsförlamad och oförmögen att leda.

När den beklagansvärde väl lugnat ned sig en smula, började han dock tänka i gamla invanda banor. "Jag måste framstå som handlingskraftig" tänkte Kenneth. "Men hur?". "Jo, jag vänder på steken. Jag får helt enkelt dra en vals och gå ut och säga att jag har vetat att det blir nedläggning hela tiden och att jag varit förberedd på detta under lång tid". "Att jag sa motsatsen så sent som igår, är det ändå ingen som bryr sig om" "Invånarna är ju vana med att jag ger oklara besked och byter position mest hela tiden". "Och sen har ju några kompisar på Folkpartiorganen GP och Bohusläningen som kan fixa några artiklar åt mig i tidningen och släta över det hela".

Sagt och gjort - den beklagansvärde sätter sin plan i verket och redan i måndagens GP och därefter i Bohusläningen på tisdag, ges Kenneth fritt spelrum och oemotsagd tillåts han lägga ut texten och berätta om sina planer för att "rädda kommunen". Visserligen inskränker sig Kenneths räddningsplan till "möten" och "att blicka framåt", men ingen av journalisterna kommer naturligtvis på tanken att fråga Kenneth vad som nu konkret kommer att göras.

Tidningarna framställer honom närmast som en lokal landsfader, som bekymrat strövar runt i kommunen (vilket i Kenneths värld inskränker sig till Färgelanda samhälle) och samtalar med den oroliga allmänheten på daglig basis. De som inte lever i fablernas värld vet dock att Kenneth nog får vara tacksam, om han får något mandat alls i nästa val.

Det viktigaste för Kenneth nu, det är att ge sken av att vara handlingskraftig, inte att verkligen vara det. Bloggen uppmanar alla läsare att särskilt notera detta, när ni följer den beklagansvärdes förehavanden under den närmaste tiden. Han kommer att göra sitt yttersta för att synas i alla sammanhang där det finns en kamera eller en reporter närvarande.

Eftersom han kommer att ägna större delen av sin "arbetstid" åt att synas i media, så kommer han naturligtvis inte att ha någon tid över för de verkliga problemen och de verkliga knäckfrågorna. Men vid närmare eftertanke är det kanske lika bra - förmodligen skulle han göra mer skada än nytta!

Bloggredaktionen