söndag 12 december 2010

Om IAC och befolkningsutvecklingen

1. IAC
Vi noterar att facket haft ett snack med platschef Bryngelsson och att snacket mynnat ut i, att inte göra någon större affär av att några ”sårade oskulder” sprungit till tidningen och skrikit halsen av sig, p.g.a. att Bryngelsson på allvar börjat styra upp verksamheten.

Krister Johansson, ordförande på lokala Metallklubben, säger att frågan efter samtal med Bryngelsson är utagerad. Bra jobbat! säger vi på Bloggen. Att en del tår blir trampade på i en förändringsprocess är ofrånkomligt. Det får dock inte gå överstyr och facket bör - om det finns anledning - arbeta aktivt för att motverka en oönskad utveckling.

Facket har en viktig roll att spela, så länge det ägnar sig åt att ta tillvara medlemmarnas intressen och inte sjunger falskt, eller spelar på ostämda strängar. Förändringar på IAC är nödvändiga och de går lättare att genomföra om facket är med på noterna. Så sikt gynnas både företaget, facket och dess medlemmar – jobben tryggas och det skapas förutsättningar för fler jobb.

2. Hur många är vi?
Bloggen konstaterar glädjande att kommunens befolkning har ökat jämfört med prognoserna. 6 650 människor bor nu i kommunen - och fler skall vi bli!
Bloggredaktionen