fredag 5 juni 2009

Bloggens ros

ger vi idag till Hugo Hultgren (m). Och varför gör vi det? Jo, dels tycker vi om att ge ros, dels har Hultgren gjort sig förtjänt av rosen, för sitt anständiga och rakryggade ställningstagande i det uppmärksammade fallet med den mobbade 10-åriga pojken.

Hultgren tryckte vid onsdagens ks-möte på det som egentligen betyder något i frågan – de mänskliga aspekterna. Hultgren pekade på det skandalösa – och huvudlösa – i att först erkänna ansvar för mobbningen och sedan ta tillbaka erkännandet. Kommunen kommer ju aldrig att kunna vinna en rättslig process. Det enda som kommunen ”uppnår” genom att processa, är att förlänga och förstärka lidandet för den mobbade pojken och dennes familj samt väldigt höga advokatarvoden. Hultgrens val av ord – ”skandal” – är därför en passande beskrivning på hur kommunen sköter ärendet genom kommunchefens försorg.
Bohusläningen skrev om det i torsdagens tidning. Läs hela artikeln här!


:/. Bloggredaktionen


Bloggen rapporterar från ks…

… att kommunens egen lilla kaffeböna, oppositionsrådet Ulla Börjesson (s), blev trötter under onsdagens ks-sammanträde – så trötter att hon inte orkade diskutera frågan med övriga ledamöter, om kommunens upptagningsområden och hur kommunen kan underlätta för barnen, att ta sig till och från skolan.

Enligt vad Bloggen erfar berodde Börjessons plötsliga trötthet på att ks:s ordf Ann-Marie Jacobsson (c) hade beslutat dra ner på kaffe- och rökpauserna, detta i ett försök att göra ks:s sammanträden mer effektiva. Vissa ledamöter skall dock ha klagat på nyordningen, eftersom de blev låga på koffein och nikotin och därför inte hade den rätta sinnesnärvaron. Bloggen håller det inte för osannolikt att det var just detta som förorsakade Börjessons plötsliga trötthet, vilket kan förklara varför Börjesson inte klarade av sina demokratiska skyldigheter.

Bloggen kan dock lugna eventuellt oroliga läsare. Efter mötets slut kunde nämligen Börjesson snabbt återhämta sina krafter och är nu sitt gamla goa jag igen.


Bloggredaktionen!