onsdag 15 september 2010

Smått och gott inför valet

Läste ni dagens artikel i Bohusläningen ang gårdagens debatt? Är det någon som inte förstår varför FP och S älskar "lokalredaktören" Jenny Borg? Till och med när Jenny Borg ger andra partier än FP, S och V, utrymme, ser hon till att framställa de borgerliga partierna i dålig dager. Genom att misstolka och felcitera samt genom att ge en felaktig bild av inramningen, är hon faktiskt riktigt skicklig på att vinkla sina artiklar.

Dalslänningen har i likhet med Bohusläningen kört en presentationsrunda med partierna. Förra veckan fick läsarna möjlighet att studera ett nytaget "mug shot" på Edgardo "Chavez" Varas (V). Edgardo hade inte på sig kyparmunderingen, som vi kunde se i Bohusläningen för en tid sedan, utan var mer diskret klädd. Med några dagars skäggstubb såg han så där lagom "farlig ut", vilket kanske kan attrahera ett visst klientel. Väljarna kunde också läsa om Edgardos politiska budskap, vilket han klarade av på en rad: "Jag vill höja skatten, Japp Japp Japp".

Tätt i Edgardos fotspår följde kommunens stolta vikarierande kommunalråd Kenneth Carlsson (FP), som i tisdagens nummer uppgav att FP:s viktigaste politiska fråga är att prioritera skolan. Kenneth ser "skolnedläggningarna i Järbo och Stigen som en bra förutsättning för att den framtida skolan ska kunna bedrivas med kvalitet". Vi registrerar därmed ännu ett politiskt självmål av Kenneth. Ibland undrar man faktiskt om Kenneths valkampanj går ut på att få så lite röster som möjligt?

Ulla Börjesson (S) påstår i ett insändarsvar i Dalslänningen att hon har "högskoleutbildning". Sannolikt refererar Ulla till någon 5-poängskurs i bokföring som hon genomlidit. Bloggen vill naturligtvis passa på att gratulera Ulla till hennes "examen".

I dag är det 4 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen