måndag 19 oktober 2009

Kommunisterna visar sitt fula tryne

R. Ingemar Eriksson och Edgardo Varas - båda från Vänsterpartiet - har skrivit en insändare i lördagens Bohusläningen. Förmodligen är det R. som författat skriften. Det är nämligen oftast möjligt att förstå vad den världsfrånvände R. skriver, men inte att förstå honom. Edgardo är dock överhuvud taget svår att förstå sig på.

Föga förvånande - men likväl upprörande - är att de båda kommunisterna höjer Björnhusprojektet till skyarna. Istället för att visa solidaritet med kommunens barn, gamla och anställda, väljer de att suga ut dem. De minst 72 mkr som borde ha gått till svaga och behövande grupper går nu istället tack vare R. och Edgardo till företagarna. Tråkigt nog var det just Vänsterpartiets mandat - och R.s röst i ks - som fällde avgörandet, när ks beslutade bevilja företagen mångmiljonstödet i form av hyressubventioner.

Inställningen från R. och Edgardo påminner om den på Sovjet-tiden, när partipamparna i timslånga tal till folket ljög om socialismens framsteg och hur välmående folket var. Sanningen var istället att en liten elit berikade sig, medan folket förtrycktes och led umbäranden. Bloggen förstår att de båda kommunisterna känner igen sig och trivs i Färgelanda.

Bloggen anser det föga troligt att (v) ens får två mandat i nästa val - bristande förstånd hos företrädarna och en "politik" som sänder kalla kårar längs ryggraden avskräcker.

Bloggredaktionen