lördag 27 mars 2010

Centerpartiet säljer ut kommuninvånarna

För att visa hur fruktansvärt oansvarigt det nya hyresförslaget är, publicerar vi nedan den kalkyl, som ligger till grund för förslaget och som alltså Ann-Marie Jacobsson (C) själv varit med om att ta fram.

Kalkylen visar att kommunen i bästa fall! förlorar 16 mkr och i sämsta fall 32 mkr (ni får själva summera förlusterna i kolumnerna på den andra bilden - "någon" har tydligen inte velat visa upp de groteska förlusterna).

Samtidigt vet vi att företagen - som enligt egen utsago är konkursmässiga - inte ens har råd att betala den låga hyra, som ger ett minus på 32 mkr och kommer naturligtvis heller aldrig att kunna betala den utopiska hyran, som skulle ge en total förlust på "bara" 16 mkr.

Kalkylförlusten är dessutom egentligen 5 mkr högre än vad som redovisas, eftersom kalkylen innehåller fiktiva intäkter i kolumnerna "Gemensam" och "Nya företag" om drygt 5 mkr. Kalkylen tar heller inte hänsyn till nödvändiga reinvesteringar.

Bara de två första åren förlorar kommunen 9 mkr!!, som vi alltså kommer att behöva ta från verksamheterna. Det innebär i klartext skattehöjningar, försämrad kommunal service och nya uppsägningar i verksamheterna.

Fru Jacobsson är alltså den kvinna, som så sent som i oktober förra året sade nej till de gamla hyresavtalen med motiveringen att vi skulle förlora drygt 20 mkr. Nu säger hon ja till att förlora ca 35 mkr och ja till att skänka företagen 14 mkr kronor till! Är det någon som förstår någonting? Bloggen gör det i vart fall inte.

Vi misstänker att Fru Jacobsson och övriga centerpartister får svårt att förklara sitt handlande och rädda ansiktet inför väljarna. Det handlar trots allt om ett moraliskt förfall som är minst i nivå med Folkpartiets och en brist på ansvarstagande och hederlighet, som får den mest luttrade att kippa efter andan.

Tillvägagångssättet är dessutom så urbota dumt, att man kan ifrågasätta Centerpartiets förmåga att tänka rationellt. Eftersom Centern i Färgelanda har en lång och mindre smickrande tradition av mygel, där "politiken" i stort sett går ut på att gynna egna och närstående intressen, är det dock sannolikt sistnämnda hänsynstaganden som ligger bakom Centerns lika plötsliga som obegripliga kursändring. Att man säljer ut kommuninvånarna är tydligen ointressant.

Bloggredaktionen
(klicka på bilderna nedan för att göra dem större)