onsdag 27 januari 2010

KS-beslut - Björnhushärvan granskas!

En granskning av Björnhushärvan värd namnet verkar nu komma till stånd, trots de ihärdiga försöken av (S) och (FP) att sopa hela affären under mattan.

Efter en tre timmars bitvis kaotisk föreställning, fattade ks ikväll ett beslut som i allt väsentligt innebar bifall till ett oppositionsförslag som tagits fram av Moderaterna. Beslutet innebär dels att ansvariga tjänstemän och politikers hantering av projektet skall granskas, dels att projektets fakturor skall granskas. Ett lika nödvändigt som välkommet beslut!

Beslutet innebär ett stort bakslag för den myglande majoriteten, bestående av (S), (FP), och (V). Särskilt sossarna, företrädda av den inte helt adekvata Ulla Börjesson, led i kväll ett svårt nederlag, som förmodligen kommer att få mer vittgående politiska konsekvenser. Börjesson upprädde enligt källor Bloggen talat med allmänt osorterat och var närmast hysterisk i sitt motstånd av oppositionens förslag till granskning.

Förutom att Fru Börjesson hade uppenbara problem med att läsa och förstå oppositionens förslag, kom hon även med felaktiga juridiska invändningar. Känslan av att Börjesson till varje pris vill skydda kommunchefen Jan Eriksson från att få sina förehavanden granskade var påtaglig hos många ks-ledamöter.

När S-gruppen till slut förstod att de skulle bli överkörda av övriga partier, kröp de till korset och röstade för oppositionens förslag! Man kan förmoda att Ulla och hennes medmyglande partikamrater inte ville vara ensamma, om att stå utanför ett beslut om granskning. DET hade ju sett riktigt illa ut inför stundande val!

Bloggen kan bara beklaga att företrädarna för (S) i Färgelanda verkar vara i total avsaknad av moral och frågar oss vad det är typ av människor, som kan tänka sig att ställa upp för eller rösta på ett sådant parti?

Bloggredaktionen

Kommunen gick back 17-18 miljoner 2009!

Vid dagens ks-sammanträde rapporterade "ekonomichefen" Johan Karlsson att prognosen för 2009 visar på ett underskott om katastrofala 17-18 miljoner kronor!

Kommunen har aldrig tidigare ens varit i närheten av sådana underskott och det finns nu en utbredd oro över att kommunens ekonomiska ställning blir så svag att det påverkar kommunens upplåningsmöjligheter och därmed i förlängningen kommunens möjligheter att sköta sina dagliga åtaganden gentemot kommuninvånarna och anställda.

Den politiska majoriteten ignorerar problematiken och saknar dessutom uppenbarligen kompetens att ta itu med orsakerna till kommunens grava ekonomiska problemen. Den negativa utvecklingen kommer därför att fortsätta.

Bloggen erfar dessutom att Jan Eriksson måste söka sig om efter ett nytt ekonomibiträde, eftersom det nuvarande biträdet (Johan Karlsson) om några veckor går på långledighet - enligt uppgift året ut! Ett bra läge att lämna skutan kan tyckas, eftersom han gjort absolut ingenting för att stoppa Erikssons huvudlösa framfart och därmed i högsta grad är medansvarig. Nu får ju också Eriksson och de politiska myglarna någon att skylla på.

Bloggredaktionen