tisdag 7 september 2010

Ann-Marie Jacobsson (C) uttalar sig i Bohusläningen

I dagens Bohusläningen har så turen kommit till Ann-Marie Jacobsson att redogöra för sin syn på politiken och framtiden i Färgelanda.

Ann-Marie lyfter bl.a. fram ett bättre företagsklimat, friskolor och privat barnomsorg, som viktiga frågor att förverkliga. Om detta kan Bloggen bara hålla med och hoppas att fler partier kan verka i denna riktning.

Därutöver beklagar sig Ann-Marie över personangreppen inom politiken och att "folk inte skyr några som helst medel". Dessa företeelser utgör dock en del av politikens vardag och gör man anspråk på att bli kommunstyrelsens ordf, bör man kanske inte ha en sådan naiv inställning som Ann-Marie ger uttryck för. Politik är således ingen lek och kännetecknas ofta av hårda tag och inte sällan fula knep. Det blir därför lite lätt pinsamt när Ann-Marie beklagar sig, eftersom hon är en rutinerad politiker.

Det framgår inte exakt vem Ann-Marie avser, när hon säger att "folk inte skyr några som helst medel". Vi anar dock att orden i första hand är adresserade till Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP), som ju sålde ut befolkningen i Järbo och Stigen för att kunna bli kommunalråd med hjälp av Fru Börjesson (S). Även Fru Börjesson kan antas omfattas av epitetet "hänsynslös politiker som går över lik", eftersom hon utnyttjade situationen för att flytta fram sina egna och sitt partis politiska positioner efter Den beklagansvärdes svek.

Betr de personangrepp, som Ann-Marie säger sig ha blivit utsatt för, anar vi att orden i första hand är riktade mot Hugo Hultgren (M). Hugo ägnade nämligen ansenlig tid åt att angripa Ann-Maries person, när alliansen fortfarande levde. Och det kan ju tyckas mindre smart att hugga kniven i sin vän. Instigatorn bakom det interna krypskyttet skall dock ha varit Den beklagansvärde, som eggade upp Hugo att angripa Ann-Marie. Även Fru Börjesson deltog i detta fula spel, men var i likhet med Den beklagansvärde klok nog att skjuta sina giftpilar från kulisserna. Hugo var tyvärr inte lika klok.

Idag är det 12 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen