onsdag 24 november 2010

Jenny Borg gillar inte alliansen

Lokalredaktörskan Jenny Borg fortsätter oförtrutet sin "osynliga" kampanj mot den nya alliansens politik i Färgelanda - denna gång är det barnomsorgen som hamnar i skottgluggen.

Genom Jenny Borgs glasögon kunde vi i gårdagens Bohusläningen läsa (klicka på länken), att det kostar två miljoner skattekronor att driva förskoleavdelningar i Stigen och Järbo.

Som lök på laxen konstaterar Jenny Borg, att det saknas barnomsorgskö i Stigen och Järbo, men inte i Färgelanda, Ödeborg och Högsäter. Höjden av ansvarslöshet med andra ord - i alla fall om man ser verkligheten genom Jenny Borgs färgade glasögon.

Liksom i förbigående nämner Jenny Borg i artikeln, att alternativet - att öppna en avdelning på Höjdenskolan - skulle kosta 1,2 mkr. Det innebär att "merkostnaden" med Stigen/Järbo-alternativet uppgår till ca 800 tkr och alltså inte 2 mkr, som Jenny Borgs artikel ger intryck av.

Men inte ens det är hela sanningen, eftersom Stigen/Järbo kommer att kunna erbjuda fler platser än Höjden och därmed lösa barnomsorgskön. Eftersom Höjdenskolan inte hade kunnat ta hand om alla barn som står i kö, hade sannolikt resultatet blivit att vi fått öppna ännu en avdelning och att kostnaderna därför i stort sett blivit desamma, oavsett vilket alternativ som valts.

Dessutom hade Höjdenalternativet inneburit en olycklig inlåsning och koncentration av nästan all barnomsorgsverksamhet till Färgelanda samhälle, som lett till att två kommundelar gått miste om viktig kommunal service.

Världen ser onekligen olika ut, beroende på vilka glasögon som betraktaren bär.

Bloggredaktionen