torsdag 23 september 2010

Ulla Börjesson (S) - stor humor på TV4

Färgelandas "framstående" kommunalråd Ulla Börjesson (S) bjöd ikväll på stor underhållning på TV4 Väst, när hon i sann demokratisk anda förespråkade censur och propagerade för att Bloggen skulle släckas ner (klicka på länken).

Skälet till varför Bloggen skall släckas ner, är enligt Ulla att den ägnar sig åt smutskastning, något som hon i nästa andetag medgav att hon själv ägnar sig åt. Ulla erkände utan omsvep att hon gärna sitter i sandlådan och kastar skit på andra.

Det finns fler godbitar i inslaget - håll till godo!

Bloggredaktionen

Ekonomisk stjärnsmäll i Färgelanda

Enligt Bohusläningen (klicka på länken) förväntas ett minusresultat för helåret på 12 mkr. Efter vad Bloggen förstår så kan dock resultatet bli mycket sämre än så.

T.t. ekonomichef Hustoft säger till tidningen, att resultet är mycket sämre än vi räknat med. Därmed uttalar Hustoft en av få sanningar om den kraschade ekonomin - "sämre än vi räknat med". Det "överraskande" katastrofala resultatet beror nämligen på att man tidigare inte räknat med alla kostnader. Man har helt enkelt mörkat.

Ulla Börjesson (S) som - tillsammans med Kenneth Carlsson (FP)- är huvudansvarig för kommunens pressade situation, ägnade tiden före valet åt att mörka de verkliga kostnaderna. Nu - några dagar efter valet - börjar Ulla plötsligt tala om skattehöjning, för att rädda kommunen från det hål som hon och Kenneth grävt åt kommuninvånarna.

Ulla säger till tidningen att hon vill sluta tjafsa och börja prata med de andra politikerna. Det skulle hon kanske ha tänkt på tidigare, när företrädare från främst KD och M, men också C, framförde kritik mot det sätt som Ulla och Kenneth skötte ekonomin. Då - innan valet - avfärdades kritikerna som "negativa" och "lögnare". Nu - efter valet - vill hon plötsligt prata med kritikerna, för att slippa ansvaret.

Bloggredaktionen

Valresultatet spikat - inga ändringar

Efter sammanräkning av onsdagsrösterna kan konstateras av det inte skett några mandatmässiga förändringar.

Den tänkta alliansen, bestående av C, M och KD, behåller därmed sin majoritet - 18 av KF:s 35 mandat.

Bloggredaktionen

Björnerud får ytterligare nådatid?

Rekonstruktören i Björnerud, Johan Sölveland, har hos tingsrätten i Vänersborg begärt ytterligare tre månader, för att kunna lösa krisen i Björnhusföretaget.

I somras hyste Sölveland gott hopp om att kunna rädda Björnerud och antydde att köparna stod på rad för att köpa företaget. Uppenbarligen var Sölveland optimism obefogad, men han säger nu att det fortfarande "kan hända en hel del" (klicka på länken).

Har ni hört den förut?

Bloggredaktionen