tisdag 13 april 2010

KS i morgon - Lång dags färd mot natt

KS-mötet hålls i Sessionssalen på kommunkontoret och börjar kl 8.30 - dagordningen innehåller 43 ärenden.

Bl.a. skall KS ta ställning till Ann-Marie Jacobssons (C) nya hyresavtal för Björnerud och Lillesjö, som kommer att medföra förluster på minst 40 mkr under hyresperiodens 10 år. KS skall även ta ställning till en ny gåva om 14 mkr till företagen i Björnhuset. De ledamöter som säger ja till förslagen kan sägas kröna sin karriär i den politiska korruptionens tjänst. Vi hoppas och tror att de får sitt rättmätiga straff.

Som vanligt när det skall myglas saknas det handlingar. Det mörkas och göms undan. I sann odemokratisk anda har KS:s ledamöter alltså inte fått ETT enda underlag till förslagen om nya hyresavtal, eller gåvan om 14 mkr, som skall fattas beslut om i morgon. Sju punkter skulle enligt återremissen från förra KS vara uppfyllda - ingen av dessa punkter har redovisats för KS:s ledamöter. Bloggen saknar ord för att beskriva sina känslor för detta vedervärdiga odemokratiska spektakel.

Dessutom har Bloggen fått höra från säker källa, att delar av KS - d.v.s. mygelpartierna S, FP och C - har fått all nödvändig information. Så fungerar alltså "demokratin" i Färgelanda kommun. En lång dags färd mot natt i demokratins otjänst väntar således en majoritet av KS:s ledamöter i morgon.

Vidare skall KS ta ställning till det skamliga svaret - "tjänsteutlåtandet" signerat kommunchefen Jan Eriksson och ekonomichefen Johan Karlsson - på revisorernas frågor. Bloggen har tidigare redovisat att svaren i tjänsteutlåtandet vittnar om en ohöljd arrogans, okunskap och anvarslöshet. Återstår att se om KS "seriösa" ledamöter godkänner svaret?

Bloggredaktionen