söndag 13 december 2009

Splittring i FP?

Bloggen noterar ett FP i Färgelanda som blir alltmer desperat inför valet nästa höst.

I en stor annons på Dalslandssidan söker föreningen efter människor, som vill vara med och "göra en bra insats som förtroendevald i kommunen". Fritt översatt innebär det uppdrag som Kamikaze-piloter. FP i Färgelanda är nämligen förknippat med djup omoral och i vissa stycken kriminalitet. Intet ont anande folkpartister, som väljer att stå med på partiets lokala valsedel, får naturligtvis finna sig i att allmänheten ser ner på och föraktar dem.

Bloggen erfar för övrigt att FP i Färgelanda är på väg att splittras. Det är en falang av förnyare, som inte är nöjda med den beklagansvärde och dennes sätt att leda föreningen. Under en lång följd av år har ju FP i Färgelanda varit ett enmansföretag, som kännetecknats av odemokratiska arbetsmetoder och korrruption - en oseriös politisk cirkus helt enkelt.

I takt med att alltfler av den beklagansvärdes oseriösa arbetsmetoder avslöjats, har också kritiken växt och det är idag inte många som vill förknippas med FP i Färgelanda. Stödet för den beklagansvärde utgörs i huvudsak av ett fåtal gamla insuttna medmyglare, som grälsjukt bevakar sina köttben (läs politiska uppdrag) som den beklagansvärde slängt till dem. Eftersom FP i Färgelanda är en liten förening, har detta stöd varit tillräckligt för att den beklagansvärde kunnat behålla greppet om makten.

Men frågan är vad som händer om den beklagansvärde blir utmanad? Om förnyarna sluter sig samman för att vädra ut det gamla och det korrupta? Men då krävs mer än löst prat, då krävs att folkpartisterna skrider till handling mot "folkpartisterna" i föreningen. Då skulle ett hopp tändas hos allmänheten, att FP i Färgelanda blir ett demokratiskt parti som arbetar för kommuninvånarnas bästa.

Bloggredaktionen