torsdag 17 juni 2010

KF igår kväll - tragiskt

Ordet tragiskt får sammanfatta gårdagens "demokratiska" övningar i KF.

Mygelpartierna (S,FP,V och C) beviljade sig som förväntat ansvarsfrihet. Det hjälpte inte att M och KD röstade mot. Fru Jacobsson (C), numer mest känd som Fru Börjessons (S) hjälpreda (läs duktiga idiot), tyckte t.o.m. att man skulle se positivt på revisionsrapporten. Hon tänkte förmodligen främst på de delar, som säger att årsredovisningen strider mot lagen och att kommunen saknar ledning, styrning och kontroll - en "duktig" idiot som sagt.

Den beklagansvärde (FP) orkade inte riktigt hålla med om denna perversa historiebeskrivning - men ansvarsfrihet ville han naturligtvis (och av välbehövliga skäl) ha, vilket han också fixade med hjälp av sina medmyglande folkpartister.

KF:s avgående ordf Peo Magnusson (S) hade tidvis svårt att hålla isär begreppen, med sedvanlig förvirring som följd.

Zaid Långström (S) delade i ett animerat tillstånd ut rallarsvingar till höger och vänster. I ärlighetens namn föreföll han inte ta någon särskild hänsyn till partitillhörighet när smockorna delades ut. Han var tyvärr också direkt otrevlig. Möjligen var Zaid påverkad av att det kanske var hans sista chans att kunna håna kf-ledamöterna från talarstolen - kanske var han påverkad av något annat.

Hugo Hultgren (M) hade synpunkter på att ansvariga tjänstemän inte klarade av att hålla sina budgetar, varefter Fru Börjesson gick upp i talarstolen och hade synpunkter på att Hugo hade synpunkter. Kommunens misslyckade de facto-kommunalråd hade dock inga synpunkter på att förvaltningarna inte klarat av att hålla sina budgeter. Fru Börjessons inställning förklarar på ett mycket pedagogiskt sätt varför kommunens ekonomi havererat.

M och KD ville att den olagliga årsredovisningen skulle återremitteras, men det ville naturligtvis inte myglarna och godkände därför densamma.

Under allmänhetens frågestund kunde varken kommunchefen eller hans duktiga idiot P-O Johansson svara på varför kommunen betalat 500 tkr till Mathuset, som avser ränta på Mathusets checkkredit. När Den beklagansvärde fick frågan varför kommunen betalat Björnhusföretagens telefonväxel, satte han sig genast i sin rymdfarkost och tog några varv runt jorden, varför även denna fråga förblev obesvarad. Enligt samstämmiga vittnesuppgifter återvände efter en stund UFO:t till fullmäktigesalen och ägnade huvuddelen av kvällen åt att surra för sig själv.

Sammanfattningsvis var det således en helt vanlig verklighetsfrämmande kväll, som avverkades av våra hårt arbetande politiker i fullmäktige igår.

Godmiddag!

Bloggredaktionen
Idag är det 94 dagar kvar till valet.