lördag 29 januari 2011

Klart med t.f. kommunchef - Börjesson (S) taggar ner

Livet börjar så smått återgå till det normala i Färgelanda.

I kölvattnet efter rekryteringen av en ny personalchef, har nu Joakim Eriksson anställts som t.f. kommunchef. Eriksson - omvittnat kompetent och med goda pedagogiska kunskaper - är sannolikt ett mycket bra val.

Nu kan det nödvändiga förändringsarbetet rörande den kommunala organisationen komma igång på allvar och rekryteringsprocessen av en ny ekonomi- och kommunchef påbörjas.

Vid den politiska fronten noteras en kraftig vindkantring i attityd från oppositionens sida. Oppositionens (främst S) taktik efter valet har som bekant varit att skjuta på allt som rör sig.

Denna destruktiva "oppositionspolitik" tycks nu - i vart fall för tillfället - ha övergivits. Oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) uttalar sig nämligen i positiva ordalag om Erikssons anställning i dagens Bohusläningen (klicka på länken).

Kanske har Börjesson kommit till insikt om att även S måste ta ansvar för Färgelanda kommun. Men det kan lika gärna handla om taktik, eftersom alltfler sossar insett att de inte vinner några röster på sitt nuvarande uppförande - framtiden får utvisa.

Bloggredaktionen