fredag 23 juli 2010

Centern profilerar sig i valrörelsen 2

Den bekymrade Högsätersbon, som häromdagen fick svar av Den beklagansvärde (FP), fortsätter att få svar i insändarspalterna.

Av innehållet i insändaren att döma är det en av kommunens 7-åringar som försäkrar Högsätersbon, att han inte behöver vara orolig. En närmare kontroll visar dock att det är Elisabeth Örn (C) som lämnar garantin. För säkerhets skull har Elisabeth, som kommer från Ellenö, skrivit att hon bor i Rännelanda - förmodligen för att Högsätersbon skall känna sig extra trygg.

Elisabeths skäl till varför Högsätersbon inte behöver vara bekymrad, är paradoxalt nog att C står för det ledarskap kommunen behöver. Paradoxalt eftersom C under den gångna mandatperioden uttryckligen visat att man med Fru Jacobsson vid rodret inte klarar av att leda kommunen. Nu kör C - i brist på gångbara namn - vidare med samma odugliga och opålitliga befäl vid rodret.

Sammanfattningsvis skriver Elisabeth att C är himla bra, att hon inte ångrar att hon i KF beslutade skänka de konkursmässiga företagen i Björnhuset 90 miljoner skattekronor, att hon inte ångrar att hon några månader innan i KF sade nej till att skänka samma företag 72 miljoner skattekronor p g a oacceptabla konsekvenser för verksamheterna samt att Högsätersbon och andra vilsna själar är välkomna till C-sektens politiska kafferep, vilka inkluderar tipspromenader, myskvällar med skvaller och grötpartyn.

Elisabeth - som egentligen är en ganska älskvärd person - är ingen politiker och borde kanske hitta en annan syssla. Problemet med Elisabeth och andra välmenande privatpersoner, är att de genom sitt menlösa deltagande i politiken legitimerar inte helt rumsrena krafter. Därigenom sänker de tyvärr även sig själva.

Bloggredaktionen

Centern profilerar sig i valrörelsen 1

Fru Jacobsson (C) skrev i veckan en insändare om energipolitik, där hon säger sig vara stolt över regeringens energipolitik som innebär att Centern säger JA till kärnkraft. Hon säger samtidigt att Centern inte ändrat inställning i kärnkraftsfrågan och att partiet "fortsatt" är ett kärnkraftsskeptiskt parti.

Många blir nog förvirrade av Fru Jacobssons insändare. Centern har nämligen fram tills nu sagt NEJ till kärnkraft och var drivande i linje 3:s försök att avveckla kärnkraften i kärnkraftsomröstningen. Thorbjörn Fälldin fällde t o m den borgerliga regeringen på 70-talet p g a Centerns styvnackade NEJ till kärnkraft.

Som vanligt har alltså Fru Jacobsson svårt att hålla sig till sanningen och hennes insändare är ytterligare ett exempel på varför man inte skall rösta på Centern - partiet och dess företrädare går helt enkelt inte att lita på.

Bloggredaktionen