fredag 18 mars 2011

Det höll inte ens ett dygn...

Redan dagen efter sina utfästelser i KF, om att gräva ner stridsyxorna och börja verka för ett positivare samarbetsklimat, sågar oppositionsrådet Ulla Börjesson (S) - i en intervju med TV 4 Väst (klicka på länken) - Alliansen jäms med fotknölarna. Inte ens en dag kunde hon hålla sig med andra ord, inte ens en dag...

Igår hade annars Ulla Börjesson chansen att visa, att hon menade allvar med onsdagskvällens löften i KF om samförstånd och att hon tillsammans med majoriteten skulle arbeta konstruktivt för att råda bot på negativismen i kommunhuset - den negativism som hon själv starkt bidragit till att skapa. Men istället "tog hon chansen" att köra ännu en dolk i ryggen på Alliansen.

Arbetsmiljön är "under all kritik", sa Ulla Börjesson till TV 4 Väst. Fler chefer kan komma att sluta, sa Ulla Börjesson. Det är Alliansens fel, sa Ulla Börjesson. Hon sa också att det var fel att avskeda kommunchefen Janne Eriksson.

I intervjun påstod Ulla Börjesson dessutom att S röstade nej till avskedandet av Eriksson p.g.a. att de inte innan beslutet fått del av Ernst & Youngs rapport, vilket är en uppenbar lögn. Alla partier hade i god tid tagit del av rapporten innan beslutet om avskedande.

Det handlar istället om att Ulla Börjesson och henner parti intagit en fullständigt ansvarslös position, där de försvarat Janne Eriksson med näbbar och klor trots att granskningsrapporten otvetydigt visar att Janne Eriksson gjort sig skyldig till allvarliga befogenhetsöverskridande handlingar.

SR Västs politiske kommentator Bosse Adriansson (klicka på länken) kommenterade igår den senaste händelseutvecklingen i Färgelanda. När vi såg rubriken - "Färgelanda - en krisstämplad kommun", tänkte vi först: "Åh nej, här kommer ännu en onyanserad vulgärartikel om Färgelanda".

Bosse gjorde oss dock "besvikna" och levererar istället en klockren analys av läget. Det är endast på en punkt, som vi inte delar Bosses åsikt - att varumärket Färgelanda inte tål mer stryk. Vi menar att det inte längre finns något "varumärke Färgelanda" - det har förstörts i grunden och måste därför byggas upp på nytt.

Avgående omsorgschefen Christina Sandahl uppgav igår morse för SR Väst (klicka på länken), att det är jobbigt att läsa negativa saker om Färgelanda varje dag. Som man sår får man skörda sägs det och det är resultatet av Ulla Börjessons draksådd som nu börjar skönjas.

Kommunalrådet Peter Johansson (KD) uttalade sig positivt om framtiden för TV 4 Väst och såg fram emot rekryteringen av en ny kommunchef, som kan ingjuta framtidstro och leda förvaltningen. Ulla Börjesson däremot var som vanligt negativ och menade att vi kommer att få bottenskrapet som sökande till kommunchefsposten.

Arbetet med att rekrytera en kompetent kommunchef underlättas definitivt inte av ett sådant uttalande. Återigen uppträder med andra ord Ulla Börjesson ansvarslöst och illojalt mot sin egen kommun och sina egna kommuninvånare - de som betalar hennes lön via skattsedeln. Ulla Börjesson bör ta sig en rejäl titt i spegeln och ställa sig frågan, om det finns någon som vill ha henne när hon uppträder så här?

Så här i efterhand kan vi konstatera att det begicks ett stort fel, när Alliansen tillät Ulla Börjesson bli oppositionsråd. Det gav henne en plattform för att systematiskt sabotera Alliansens arbete och smutskasta kommunen. I det arbetet har hon lyckats väl.

Bloggredaktionen