torsdag 5 augusti 2010

Centern tar nästa steg mot S-samarbete

Så var det då Centerpartiets tur att visa upp sig i årets valrörelse. Händelsen inträffade häromdagen, när Ann-Marie Jacobsson, Thorbjörn Jakobsson och Elisabeth Örn i en insändare i Bohusläningen kom vandrande hand i hand och satte sig ner i ett av världens största glashus.

Inför allmän beskådan och förundrade blickar, började sedan trion kasta stenar omkring sig så att skärvorna rök. Man skulle nästan kunna tro att det var ett vuxendagis, där en lätt fnittrande Elisabeth aninglöst deltog i stenkastandet.

Tillsammans sjöng de den glada Center-visan:
"Vi är glada vi är bäst, alla andra är en pest.
Vi gör aldrig något fel, alla andra står för vel.
Vi har inte röstat för 90 miljoner till Björnhuset,
det var sossarna som fjärrstyrde Center-luset.
Ann-Marie och Thorbjörn har inte sålt vår själ,
men ibland får Ulla låna den för kommunens väl".


Att den bisarre Håkan Gusteus (FP) och övriga mörkermän i Folkpartiet fick några välförtjänta bulor i pannan av all stenkastning, noterar vi mest i förbigående.

Mer intressant var istället att Center-trion öppet angrep Moderaterna, vilket förstärker bilden av ett Centerparti som har siktet inställt på ett samarbete med mygelpartiet Socialdemokraterna efter valet. I så fall är en röst på Centern liktydigt med en röst på sossarna. Detta torde vara avgörande för hur traditionella C-väljare kommer att rösta och Centerpartiet måste därför - innan valet - klart och tydligt tala om hur det står, så att inte väljarna luras.

Frågan är om de stenkastande sanningsänglarna från Centerpartiet klarar av att vara ärliga mot väljarna?

Idag är det 45 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen