tisdag 14 juli 2009

Ang Erikssons logistikfaktura

Bohusläningen följer idag i en artikel upp Bloggens avslöjande om logistikrapporten för 200 tkr som aldrig diariefördes och som därmed varit okänd för politiker och allmänhet. Kommunchefen Jan Erikssons kommentar är, att det är ”jätte-olyckligt” att det inte blivit diareifört.

Avslöjandet kommer i kölvattnet på att Eriksson redan tidigare tvingats erkänna att han upprättat ett hemligt icke diariefört tilläggsavtal, som möjliggjort miljonutbetalningar till ett bulvanföretag i Björnhushärvan, men den gången trodde ks på Erikssons försäkringar att det handlade om glömska och den mänskliga faktorn.

Bloggen frågar sig hur många fler hemliga avtal och hemliga utbetalningar som Eriksson har på sitt samvete? Det enda som är säkert är att politikerna inte har en susning, men de är tydligen beredda att acceptera att Eriksson återkommande undanhåller dem centrala beslut och utbetalningar av skattemedel.

Den här typen av handlingar ”glömmer” man inte att diarieföra och om de inte diarieförs så är alltså syftet att undanhålla dem för ansvariga chefer – i det här fallet politikerna i ks. Sker det en gång kan man möjligen se mellan fingrarna, men nu har det alltså skett två gånger – som vi känner till. Eriksson har dessutom bevisligen ljugit offentligt i kf ang hyresavtalen i Björnhushärvan.

Ett fortsatt politiskt stöd för Eriksson i det uppkomna läget, är detsamma som att politikerna accepterar att avgörande beslut om utbetalningar av skattemedel fattas utom demokratisk kontroll – själva grogrunden för korruption. I det aktuella fallet med logistikfakturan finns inget underlag till denna. Eftersom ”konsultavtalet” inte diareiförts kan det vara fråga om en ren efterkonstruktion. Utan logistikrapport och utan underlag till reseräkning går det inte att kontrollera om betalningen verkligen är riktig. Vi vet alltså inte var pengarna egentligen hamnat eller om kommunen betalat för någon annans räkning.

Bloggredaktionen!