måndag 28 mars 2011

Bohusläningen gillar inte att följa lagen

Kammarrätten har som bekant beviljat prövningstillstånd i målet om hyresavtalen rörande Björnhusföretagen.

Bohusläningens besked till sina läsare och allmänheten i Färgelanda, är att man kan strunta i kammarrättens kommande dom - den "har ingen betydelse" basunerar tidningen ut i stora krigsrubriker och på löpsedlar.

Bohusläningens besked innebär en indirekt uppmaning till politiker och tjänstemän att strunta i både kommunallagen och andra lagar.

Bohusläningens inställning innebär bl.a. att kommunen kan strunta i att följa lagen om offentlig upphandling (LOU). Konkurrensverket slog ju fast att kommunen brutit mot LOU, när inte Björnhusentreprenaden upphandlades. Men eftersom Konkurrensverkets beslut "inte hade någon betydelse", så kan vi alltså - enligt Bohusläningen sätt att se det - strunta i lagbrottet.

Bohusläningens uppmaning till oss alla tycks således vara att bryta mot alla lagar och förordningar vi kan hitta - så länge vi inte "åker dit", så länge det "inte har någon betydelse".

Bohusläningens journalistiska integritet har på senare tid alltmer ifrågasatts och chefredaktör Inga-Lill Sundhage har upprepat tvingats rycka ut till försvar för tidningens sätt att arbeta. Något är uppenbarligen fundamentalt fel på tidningen Bohusläningen.

Bloggredaktionen