tisdag 15 september 2009

Politisk kupp förbereds vid extrainsatt ks!

Carlsson (fp) fortsätter att dra kommunen i smutsen.

Bloggen erfar att den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) förbereder en politisk kupp vid ett extrainsatt ks-möte, onsdag kl 18.00 , alltså i direkt anslutning till kf-mötet kl 19.00.

Bloggen började ana ugglor i mossen efter det att en punkt om tilläggsanslag till Björnhuset dykt upp på kf:s dagordning, eftersom denna punkt hänger samman med hyresavtalen och eftersom frågan om tilläggsanslag inte tidigare – vilket är en förutsättning för beslut i kf – beretts i ks. Bloggen började därför undersöka saken och fick också bekräftat att ett extra ks planerades i det tysta. Strax därefter lades det extra ks-mötet ut på kommunens hemsida.

Som dimridå har på ks-dagordningen angivits att mötet skall handla om att delegera till ksau att besluta om svar i det uppmärksammade mobbningsfallet – det är enda punkt på dagordningen! I själva verket är syftet ett helt annat – nämligen att mygla igenom hyresavtalen utan föregående demokratisk process och således utan att partigrupperna i lugn och ro ges tillfälle att sätta sig in i hyresvillkoren. Tanken är att vid ks-mötet lägga fram hyresavtalen som ett extra ärende. Den som skrivit under dagordningen är Kenneth Carlsson, som i kallelsen kallar sig ordförande, trots att han bara är 1:a vice ordf.

Så arbetar alltså den politiske myglaren Kenneth Carlsson. Så missbrukar han sin ställning som vikarierande kommunalråd och "fungerande" ordf i ks. Om det fanns någon rättvisa, så skulle Carlsson portas från fortsatt politiskt arbete för gott. Bloggen hoppas att lagstiftningen en vacker dag kommer ikapp verkligheten.

Enligt flera källor Bloggen talat med, så känns tillvägagångssättet igen från Telestuganskandalen, när den dåvarande ks-ordf och politiske stormyglaren Zaid Långström (s) drev igenom beslut på samma sätt som den beklagansvärde lärjungen Carlsson nu försöker att efterlikna. Många menar t o m att den verklige dirigenten bakom den senaste tidens händelser i själva verket är Långström, som aktivt försökt manipulera företrädare för bl a (m) och (c). Det extrainsatta ks-mötet skulle då ingå i en större plan, som började med pacificeringen av (m) och (c) och som skulle avslutas med att i all hast, och under största möjliga politiska tystnad, mygla igenom ofördelaktiga och förmodligen olagliga hyreskontrakt vid det extrainsatta ks-mötet på onsdag.

Den beklagansvärde Carlsson, som var djupt involverad i olagligheterna och den politiska korruptionsskandalen som kringgärdade Telestugan, var naturligtvis med på noterna även denna gång. Under Långströms överinseende skall då Carlsson och Ulla Börjesson (s) ha smitt de planer, som efter den senaste händelsutvecklingen kanske ändå inte går i lås. Det är nämligen sannolikt att övriga partier inte uppskattar att bli förda bakom ljuset och utnyttjade, som menlösa pjäser i ett smutsigt politiskt spel.

Bloggen erfar att (m) tar kraftigt avstånd från de korrupta arbetsmetoderna. Hur det förhåller sig med Centerpartiet är fortfarande oklart. Å ena sidan har (c) ett stort ansvar för Björnhusfiaosket, å andra sidan har (c) ett behov av att förnya sig och återfå förlorad trovärdighet. Att medverka i den politiska korruption som (fp) och (s) ägnar sig åt, innebär att (c) stämplar sig själva som politiska myglare, vilket skulle följa dem hela vägen fram till valet. Frågan är om (c) vågar riskera ett större valnederlag genom att visa upp sig för väljarna som politiska myglare, eller om man väljer en väg som kan leda fram till en nödvändig sanering, såväl på tjänstemannasidan som på den politiska sidan?

Helt klart är att en stor del av allmänheten är trött på den nuvarande ordningen i kommunen, där korrumperade tjänstemän och politiker skadar kommunen och kommuninvånarna på olika sätt. Det eller de partier som tar ledningen i en nödvändig sanerings- och förnyelseprocess, torde ha mycket goda chanser att vinna stort i nästa val. De partier som väljer myglets väg riskerar å andra sidan självutplåning.

Bloggredaktionen