onsdag 8 september 2010

Mutskandalen i Göteborg växer - Björnhuset på tur?

I Göteborg växer den stora mutskandalen och flera anhållanden har nu gjorts. Brottsmisstankarna rör allt från mutbrott till bedrägeri och trolöshet (klicka på länkarna).

I Björnhushärvan pågår en förundersökning med likartade ingredienser som i Göteborg.

Ännu har dock inga besked lämnats om brottsmisstankar i Färgelanda.

Många är tydligen nervösa över de eventuella brottsmisstankar i Björnhuset som Bloggen rapporterar om - sannolikt finns det fog för denna nervositet.

Med 222 unika besökare i skrivande stund, har Bloggen redan slagit det gamla besöksrekordet.


Idag är det 11 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

FP:s valkampanj i Bohusläningens regi rullar vidare

Bohusläningens favorisering av FP i årets valrörelse blir allt tydligare.

Bohusläningens "lokalredaktör" Jenny Borg har under sin sejour i Färgelanda mest gjort sig känd som nitisk valarbetare för FP. Hon gjorde därför ingen besviken när hon i går - för vilken gång i ordningen vet vi inte - körde en substanslös artikel om Den beklagansvärde Kenneth Carlsson (FP).

Bohusläningen har redan - vid ett flertal tillfällen - kört storyn om Kenneths riksdagskandidatur. Men tidningen litar uppenbarligen inte på att Färgelandaborna kommer ihåg att Den beklagansvärde kandiderar till riksdagen och vill därför trumma in budskapet hos läsarna - för säkerhets skull.

Som vanligt när Den beklagansvärde får gratisreklam av Bohusläningen, var det en STOR fin bild på Kenneth intill den lilla substanslösa texten. Sannolikt behöver inte Kenneth betala för den återkommande gratisreklamen i tidningen, utan "affären" regleras direkt mellan Bohusläningen och Folkpartiets centrala valkampanj.

Att kunna använda Bohusläningen som valplattform, innebär naturligtvis en avgörande fördel för Den beklagansvärde och FP. För att detta skall fungera krävs dock "medhjälpare" på tidningen, som i sken av att vara journalister pumpar ut Den beklagansvärdes och FP:s budskap i parti och minut.

Som vi tidigare rapporterat, kommer Jenny Borg närmast från TTELA. Den nye nyhetschefen på Bohusläningen, Karl af Geijerstam kommer också från TTELA . Karls fru Tove af Geijerstam (FP) är riksdagskandidat för FP och står på samma valsedel som Den beklagansvärde. Tove är även fullmäktigekandidat för FP i Vänersborg (2:a plats) och för att göra familjelyckan fullständig återfinner vi Berit av Geijerstam på FP:s valsedel i Uddevalla (2:a plats).

Idag är det 11 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen