fredag 26 februari 2010

Från snöstrul till bokpyssel

Så här i arbetsveckans sista skälvande timmar, skickar Bloggen med några iakttagelser från kommuninvånarnas insnöade vardag.

Bohusläningen skriver idag om en katt bland hermelinerna - det är Fru Jacobsson på Hermelinvägen i Färgelanda, som ondgör sig över Valbohems usla service. Fru Jacobsson uppskattar inte att tvingas bo i den igloo, som Valbohems ihärdiga takskottande förvandlat hennes lägenhet till. Hon förstår helt enkelt inte att Valbohem har förärat henne en stor ynnest, när man låtit henne prova på Valbohems nya exklusiva vinterboende. Fru Jacobsson är dessutom fräck nog att kräva, att hon ska kunna se ut genom sina fönster. Oförskämda människa! Varför kan hon inte göra som alla andra hyresgäster i Valbohem, d.v.s. tiga still och avstå från att klaga på Valbohems usla underhåll och skötsel av sina fastigheter. Allt blir ju så mycket lättare när ingen klagar och det är ju viktigt att alla trivs - eller hur?

Eftersom Bloggen gärna vill avsluta veckan i positiv anda, så vill vi uppmärksamma "utvecklingsstrategen" Jan Stalfors - även kallad pysselstrateg i folkmun - och hans senaste projekt. Som alla vet lever den välbetalde pysselstrategen för sina projekt och det går inte en dag utan att han drömmer om nya erövringar av EU-bidrag och luftslott. I tisdagens nummer av annonsbladet Dalslänningen skriver den alltid lika tjänstvilliga Fröken Lindgren - Bloggen har förstått att Fröken Lindgren och pysselstrategen har utväxlat telefonnummer - om pysselstrategens senaste erövring. Det handlar inte oväntat om "Leader-projektet" - ni vet projektet som innebar att Järbo och Stigen skolor lades ned.

Till himmelska toner och mot en fond av frostiga dimmor i ett vintrigt kulturlandskap, berättar så pysselstrategen inför Fröken Lindgrens andäktiga öron (och ögon) om sina storslagna planer. Öppenhjärtigt och utan omsvep berättar han hur han med hjälp av skattepengar från "Leader-projektet" kommer att färdigställa sitt nästa Herkules-verk - "Boken om Dalsland". Bloggen gratulerar till ytterligare 465 000 kronor i bidrag. "Det känns ju jätteroligt", säger pysselstrategen.

Bloggen förstår att Fröken Lindgren i denna stora stund kände sig träffad av Guds nåd och var rörd intill tårar. Fröken Lindgren håller sannolikt den magiska stunden med pysselstrategen, som en av höjdpunkterna i sin journalistiska karriär. Bloggen kan bara instämma med Fröken Lindgren och vi ser redan fram emot nästa svärmeri, vilket kan antas inträffa lagom till midsommardansen.

Trevlig helg!

Bloggredaktionen