onsdag 24 mars 2010

Bill Östlund i Radio Väst och TV!

Klicka på denna länk och lyssna på Bill Östlund (KD) i Radio Väst redogöra för den oseriösa och okontrollerade miljonrullningen i Björnhushärvan (inslaget börjar nästan direkt och varar i fyra minuter).

Mot slutet av inslaget kan ni även höra Lillesjö Seafoods VD Arne Hedlund uttala sig, där han bl.a. påstår att han blivit överraskad över att det fattas pengar. Och det är ju väldigt trovärdigt av Hedlund att säga så, när Lillesjö - som ägare av 1/3 och med styrelserepresentation i Mathuset - haft full insyn i Mathuset redan från början. Varför berättar inte Hedlund vart pengarna gått och varför det fattas pengar? Varför berättar han inte varför också Björnerud och Lillesjö går i konkurs om Mathuset inte får nya friska miljoner?

Det är alltså dessa affärsintressen som nu begär ytterligare 11 mkr av Färgelandas skattebetalare. Men som Bill säger i inslaget så vet vi redan nu att det inte slutar med dessa 11 mkr. Redan om några månader kommer alltså Björnligan att komma tillbaka och begära nästa syltburk.

Klicka på denna länk för att höra mer från Bill om Björnhuset i nyhetstimmen (Björnhusinslaget börjar efter ca sju minuter och varar ca 15 minuter).

Bill medverkar även i TV4 Väst och Västnytt, som rapporterar om Björnhuset i kvällens sändningar.

Klicka på denna länk för inslaget i Västnytt, där ni - förutom Bill Östlund - även kan se och höra Ann-Marie Jacobsson, som idag är ett stort frågetecken i hela härvan. Var står egentligen Centern? Vi återkommer till denna fråga.

Klicka på denna länk för inslaget i TV4 Väst.

I TV4-inslaget kan ni även höra hur den korrupte politikern Kenneth Carlsson (FP) vägrar att svara på frågor med hänvisning till en opartisk utredning, som Carlsson dessutom under drygt en månads tid blockerat - trots att kommunstyrelsen beslutat att den skall genomföras! Så jobbar en riktig myglare. Dessutom finns det två tidigare revisionsrapporter från kommunens externrevisor, som starkt kritiserar kommunens handlande i Björnhushärvan. Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att Carlsson inte läst dessa rapporter och att det var därför som han inte kunde svara reportern. Men så var det alltså inte. För en myglare blir lögnen en naturlig del av ens vardag. Kenneth Carlsson är verkligen beklagansvärd - i alla bemärkelser.

Bloggredaktionen