tisdag 16 mars 2010

Widekärr om FP i Färgelanda

Tommy Widekärr har fått känna på den mygelkultur, som råder i FP i Färgelanda under den beklagansvärde Kenneth Carlssons ledning.

På sin blogg redogör Tommy för hur den beklagansvärde och hans få utvalda män manövrerade ut Tommy vid nomineringsmötet, som slutade med förnyat "förtroende" för den beklagansvärde att fortsätta mygla i fyra år till. Men än skall inte den beklagansvärde ropa hej - väljarna skall säga sitt först. Än finns det alltså hopp!

Nedan publicerar vi ett utdrag ur Tommys redogörelse. Klicka här för att läsa hela Tommys inlägg om hur de "demokratiska" krafterna i FP i Färgelanda arbetar. I Tommys inlägg målas upp en bild av ett gubbsjukt marginalparti, där ett fåtal sammansvurna myglare bevakar sina positioner och därmed blockerar alla försök till förändring och föryngring.

Vad vi har lite svårt att förstå, är att Tommy inte avsade sig sin plats på valsedeln.

Under Tommys inlägg publicerar vi folkpartisten Anders Bennerstens insändare, som han skickade till Bohusläningen den 9/3

För att ge läsarna den fulla bilden publicerar vi nederst Folkpartiets valsedel. Valsedeln innefattar endast 12 namn, vilket redan det är ett fattigdomstecken och vittnar om den djupa misstro som invånarna idag hyser gentemot Kenneth Carlsson och hans gäng. Folk vill helt enkelt inte förknippas med partiet som det ser ut idag. En del ställer sig kanske frågan om man i fortsättningen kan ha något förtroende för Räddningstjänsten, när dess "chef" Bo Ljung står på plats 5.
--------------------------------------------------------------------------------
Att jag inte lyckades med att ta en placering bland de främsta tycker jag själv är tråkigt. För mig är det en självklarhet att man sätter en lista som man tror man kan vinna valet med. Jag tror att det är viktigt för partiet att jag finns med i toppen som ett alternativ för de liberaler som inte stöder lokalpartiets huvudlinje.

Nu visade det sig att de tolv starka medlemmar som närvarade på nomineringsmötet (FP har 31 medlemmar i kommunen) inte var mogna för en förändring... en viktig ingrediens för att få vara med, är gott uppförande i föreningen. Något som tydligt uttalades att jag inte bidrog med.

Däremot måste det ses som en svaghet att Folkpartiet i Färgelanda inte kan visa på någon form av förnyelse i partitoppen. Att bara en kvinna får plats bland topp 5. Att ingen är under 30. Att ingen är under 40. Att ingen är under 50.

I dagsläget har jag inget förtroende i Folkpartiet i Färgelanda. Det har på ett demokratiskt sätt konstaterats.

--------------------------------------------------------------------------------
Anders Bennerstens insändare

Generationsbyte i folkpartiet ja tack, det behövs säkert i de flesta partier men jag håller mig på min kant.

Folkpartiets styrelse borde förstå att efter några år av idel impopulära beslut och åtgärder såsom:
* Nerdragningar inom skolan
* En oerhört klumpig/respektlös hantering av ett mobbingärende.
* Medansvarig i Björnhusaffären som retar gallfeber på de flesta i kommunen.

Man kan förutse ett dåligt resultat i valet om Folkpartiet hela tiden förknippas med de personer som varit med om dessa negativa handlingar. Även om det i utövarnas ögon varit rätta och nödvändiga beslut så hjälper inte det när folket står med valsedeln i hand och skall rösta. Då är det styrelsens ansvar att se till att valresultatet blir så bra det bara kan utifrån de möjligheter vi har i Färgelanda.

Vi har en toppenkandidat i folkpartiet som jag och många andra folkpartister vill ha som ny frontfigur TOMMY WIDEKÄRR. Men detta har inte hörsammats av styrelsen. Tommy skulle bli nummer 6 på listan (borde utan vidare diskussion varit bland de främsta 3) om inte gammelmoderaten Stefan Jacobsson börjat ta för sig och informerat övriga om att Tommy som kritiserat partiet och lämnat uppdrag i protest mot styrelsen minsann inte förtjänade den platsen utan den tyckte Stefan Jacobsson att han skulle få i stället.(Allt som Tommy gjort visar ju bara att han har en sund frisk själ som inte finner sig i vad som helst)

Detta skedde med Styrelsens goda minne och detta visar att de inte har en aning om hur vindarna blåser i kommunen (Hur man nu kan missa det i Färgelanda ????).
Jag gillar inte att Folkpartitoppen i Färgelanda har en liten kärna för inbördes beundran vilket är tydligt. De saknar fullständigt förmåga till självkritik.

Jag hoppas på nya sunda krafter i Folkpartiet och att de som vill att det skall ske förändringar i toppen - Gör som jag Lägg din röst på Tommy Widekärr i kommunvalet i höst!!!

Nya ledare gör vägen bredare.

Anders Bennersten
Folkpartist Färgelanda

--------------------------------------------------------------------------------
Folkpartiet i Färgelandas valsedel
1. Kenneth Carlsson
2. Håkan Gusteus
3. Olle Hagström
4. Inger Andersson
5. Bo Ljung
6. Stefan Jacobsson
7. Tommy Widekärr
8. Roger Martinsson
9. Birgit Andersson
10.Bengt Pettersson
11.Lars Bäcker
12.Åke Högberg
--------------------------------------------------------------------------------
Bloggredaktionen