tisdag 3 augusti 2010

Den beklagansvärde (FP) får smisk på fingrarna

Den beklagansvärde Kenneth Carlsson fortsätter att bannas i insändarspalterna.

Orsaken till kritiken är att Den beklagansvärde har förtvivlat svårt att hantera grundläggande begrepp som substans och fakta. Och det har ju fungerat tidigare, när han inte behövde ta något ansvar för sina floskler och populistiska utspel.

Det senaste dryga året har dock "jobbet" som vikarierande kommunalråd obarmhärtigt avlöjat honom som en politisk bluff. Dessutom lyckas Den beklagansvärde på något märkligt sätt alltid förolämpa omgivningen med sin okunskap och självgoda arrogans.

Det är Katarina Bäckdal Elf som i lördagens Bohusläningen tar Kenneth i örat för hans brist på ärlighet och för att han lever i politisk förnekelse.

Som vanligt rörde Kenneth till det för sig, när han uttalade sig i skolfrågan i en insändare härförleden. När han skulle ange ett exempel på en av de utredningar, som enligt honom själv visar att skolan i Färgelanda är bra, blev det både fel utredning och fel siffror!

Katarina låter Den beklagansvärde äta upp sina egna ord som "gammal skåpmat" och vi antar att det smakar surt. Siffrorna som Katarina redovisar - "kalla fakta" om ni så vill - visar nämligen att kvalitén i skolan är undermålig. Bl a anser 2 av 3 elever att de inte trivs i skolan, vilket alltså Den beklagansvärde anser är bra. Bland landets kommuner rankas vår skola dessutom långt ner. Kenneth får väl trösta sig med att det är charmigt med kritik.

Den beklagansvärdes mindre kloka uttalanden bekräftar bilden av en politiker som lever i en bubbla, utan kontakt med vardagen eller med den verklighet som kommuninvånarna lever i.

Idag är det 47 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen

Geniet Carlsson!


Idag är det 47 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen