lördag 31 oktober 2009

Den beklagansvärde blamerar sig igen

Som flera säkert redan noterat har den beklagansvärde Kenneth Carlsson (fp) varit i farten igen. Denna gång är det Sveriges Radio Väst som lyckats få tag på den kringflackande politiske cirkusclownen.

Den beklagansvärde fick frågor om det politiska tillståndet i Färgelanda, som bottnar i att det saknas ordning, ledarskap och ansvar. Den beklagansvärde tyckte dock att detta var bra. Den beklagansvärde gillar ju att vikariera som kommunalråd - och då skall man inte bry sig om sådana där petitesser. Den beklagansvärde menade istället att den nuvarande situationen är en fördel.

Jaja, säger vi från Bloggen. Det är inte för inte som den beklagansvärde har fått sitt "smeknamn". När kommunen är politiskt handlingsförlamad, så är detta en fördel. När kommunen förlorar 10-tals miljoner kronor i Björnhushärvan, så är även detta bra. Listan kan göras lång över den beklagansvärdes bristande verklighetsuppfattning. Om kommunen plötsligt skulle tappa halva sin befolkning, skulle förmodligen kommentaren bli, "att detta är jättebra för kommunen, eftersom vi måste jobba framåt och när vi tagit igen befolkningstappet om senast 20 år så innebär det att vi ökat vår befolkning med 100 %. Kom ihåg att befolkningstappet nu endast innebär en nedgång med 50 %. Det är kalla fakta det!"

För att hjälpa den beklagansvärde lite på traven, skall Bloggen försöka sammanfatta hans syn på politiken: "Det är bra att ha en pajas som vikarierande kommunalråd - det blir roligare för alla då". Knappast någon är dock road av Carlssons pajaskonster. Ett annat problem är att en okunnig och oansvarig politisk pajas kan orsaka enormt mycket skada för kommuninvånarna, vilket det tragiska exemplet Kenneth Carlsson tydligt visar.

Bloggredaktionen