tisdag 30 mars 2010

Grötfrukost i drängstugan!

Lillesjö pekar ut kommunchefen som boven i dramat

I en Västnytt-intervju idag pekar Lillesjö AB:s VD Arne Hedlund ut kommunchefen Jan Eriksson, som den som bär ansvaret för det ekonomiska fiaskot i Björnhuset.

På frågan från reportern "Vad var det som var fel från början?" (alltså varför det gått från 30 mkr till dagens minst 86 mkr), svarar Hedlund "dåliga prognoser" och "personer (läs Jan Eriksson och hans kompis Jan Stalfors) som tog fram en kalkyl utan att de riktigt visste hur man räknar kalkyler och vad det var som skulle vara i kalkylen".

Visserligen gör Hedlund det väl enkelt för sig, eftersom han haft full insyn från dag ett och själv varit med om att utse den projektledare som lett arbetena, men Hedlund pekar ändå på den avgörande faktorn i hela Björnhushärvan - nämligen en inkompetent och ansvarslös kommunchef, som lyckades dupera hela kommunstyrelsens med fagert tal om jobb och låga kostnader utan att ha något underlag över huvud taget. Att Hedlund och övriga företag borde ha vetat bättre ändrar inte detta faktum.

Klicka på denna länk och se inslaget med Hedlund.

Bloggredaktionen

Carlsson (FP) hårt pressad i SR Väst

Lyssna på en hårt pressad Kenneth Carlsson slingra sig så gott han kan i dagens intervju med SR Väst (klicka på denna länk).

Efter att ha lyssnat klart på Carlssons dryga fem minuter långa tirader, så är det som vanligt inte möjligt att utmejsla något konkret ur vad han sagt.

Bilden av en politiker som fullständigt saknar grepp om läget i Björnhuset, men som desperat försöker skyla över alla problem, är tydlig. Den glädje och tillfredsställelse som Carlsson ger uttryck för i ord, går heller inte att spåra i hans röst, som istället ger uttryck för en stor osäkerhet och oro.

Bloggredaktionen