onsdag 15 juli 2009

Ang Erikssons logistikfaktura 2

Bloggen erfar att – förutom parhästarna Jan Eriksson och Jan Stalfors – två topp-politiker deltog vid samkvämet med klusterföretagen, när den papperslösa "logistikrapporten” á 200 000 kronor presenterades på Furåsen d 22/10 2007. Det var dåvarande kommunalrådet Ann-Marie Jacobsson (c) och "oppositionsrådet" Ulla Börjesson (s).

Helt avgörande är naturligtvis om de båda politikerna kände till att den lilla pratstunden på Furåsen kostade kommunen 200 000 kronor inkl moms, om politikerna godkänt kostnaden, om de informerat övriga ledamöter i ks om den dyra pratstunden och om de känt till att kommunen inte ens fått den påstådda ”logistikrapport”, som kommunen betalat nästan 200 000 kronor för.

Vilken information fick de egentligen av Eriksson? Om inte Eriksson informerat de båda råden om det rätta förhållandet, har de ju faktiskt blivit förda bakom ljuset och kan inte lastas för att kommunen betalat ut 200 000 kronor utan granskningsunderlag och utan logistikrapport. Om de å andra sidan känt till det felaktiga förhållandet, men valt att tiga, är de medskyldiga. För att bringa klara i saken är det lämpligt att de båda damerna förklarar sig vid nästa kf-sammanträde.

Bloggredaktionen!