lördag 5 mars 2011

Ulla Börjesson (S) - dåligt omdöme igen

Oppositionsrådet Ulla Börjesson visar återigen prov på dåligt omdöme och bristande ansvarskänsla.

I en radiointervju med SR Väst (klicka på länken) riktar Börjesson mycket kraftig kritik mot Alliansen (C, M och KD), för anställningen av t.f. kommunchefen Joakim Eriksson och för det sätt som dennes arbetstid använts.

I en sak har Börjesson rätt - alltför lite har uträttats. Detta faktum har Bloggen redan konstaterat och skrivit om tidigare.

För att visa att diskussionen om Erikssons faktura i mångt och mycket handlar om en storm i ett vattenglas, bör dock sägas att Eriksson för en månads mycket intensivt arbete kostat 237 tkr, medan den ordinarie kommunchefen kostar ca 100 tkr i månaden med sociala avgifter och kringkostnader.

Detta innebär att det inte ens uppkommit någon merkostnad för kommunen - totalt sett - eftersom vi sedan december inte betalar någon lön till kommunchefen. Eriksson har även delvis fått ta i ekonomichefens sysslor, som vi sedan en tid tillbaka inte heller betalar lön till. Netto innebär detta att vi har en kraftig besparing.

Börjessons tal om att det saknas pengar i budgeten för Eriksson är därför både olyckligt och oansvarigt. Hon vilseleder därmed medvetet både media och allmänhet.

Än mer pinsamt är dock att Börjesson och hennes parti deltagit i alla beslut som rör t.f. kommunchefens arbete, inklusive beslutet att anställa honom, utan att ha några synpunkter - tvärtom har Börjesson uttryckt sitt gillande.

Börjessons kritik är därmed lika mycket riktad mot sig själv och sitt eget parti. Tyvärr fick inte Börjesson någon fråga från radioreportrarna, om sin egen inblandning i besluten rörande Erikssons arbete och slapp därmed billigt undan - som vanligt kan tilläggas.

Börjesson är ju notorisk för sina osorterade och motsägelsefulla uttalanden, men frågan om är om inte den senaste intervjun med SR Väst tar priset - bisarrt är ordet!

Av intervjun framgår dessutom att Börjesson inte har klart för sig vad Erikssons arbetsuppgifter består av. Bl.a. påstår Börjesson felaktigt att Erikssons arbete skulle leda fram till ett bättre arbetsklimat mellan Alliansen och opposition.

Eriksson har inte något inflytande över Börjessons smutskastning av sin egen kommun, vilket intervjun med SR Väst tydligt visar. Något förbättrat samarbetsklimat är alltså Börjesson inte intresserat av, utan planen tycks istället vara att sabotera alla försök från Alliansens sida att få ordning på kommunen. Börjessons samarbete med Bohusläningens Jenny Borg har i så måtto varit väldigt "lyckosamt".

Bloggen - som försöker vara rättvis - är samtidigt starkt kritisk till Alliansen, som tycks vara totalt oförmögen att kommunicera med media och allmänhet. Hur svårt är det t.ex. att tala om att besluten kring Eriksson är tagna i politisk enighet och att kostnaden för Eriksson (237 tkr) med råge uppvägs av besparingar på kommun- och ekonomichef?

Istället pratar kommunalrådet Peter Johansson (KD) om att vi "inte har pengar i budgeten" och måste prioritera bort annat för att ha råd med Eriksson. Vem har lurat i honom detta? Johanssons illa genomtänkta uttalanden utnyttjas sedan omedelbart av Börjesson, som springer till media för att vinna populistiska poäng på Johanssons fadäs.

Finns det Viagra mot politisk impotens?

Bloggredaktionen