måndag 15 mars 2010

Björnhushärvan - Kommunchefen svär sig fri

Arrogant, okunnigt och ansvarslöst!

Arrogant, okunnigt och ansvarslöst är tre omdömen som på ett träffsäkert sätt beskriver kommunchefens och "ekonomichefens" tjänsteutlåtande som vi publicerar nedan. Tjänsteutlåtandet utgör "svar" på revisorernas frågor med anledning av de allvarliga fel och brister i Björnhushärvan, som externrevisorn Thomas Andersson angivit i sin senaste revisionsrapport.

Innan ni läser "svaren" bör ni komma ihåg att det är kommunchefen Jan Eriksson som är huvudansvarig för projektet och att det således är mot honom, som revisorns kritik i första hand riktar sig. Är det ingen - inklusive kommunchefen själv - som inser att det föreligger en intressekonflikt och att det är uppenbart olämpligt att kommunchefen utreder sig själv?

Den självsvåldige Eriksson har alltså agerat rannsakningsdomare över sig själv - inte så konstigt då att revisorns anmärkningar bluddras bort i svaren, som dessutom vittnar om ohöljd arrogans, okunskap och bristande ansvarskänsla. Redan tjänsteutlåtandet torde därmed utgöra grund för att säga upp Eriksson från hans tjänst som kommunchef.

Våra omvittnat kompetenta kommunstyrelseledamöter kommer att beredas tillfälle att ta ställning till kommunchefens tjänsteutlåtande vid nästa sammanträde. Det aktuella tjänsteutlåtandet utgör därvid ett utmärkt dokument att åberopa som skäl, för att initera en omprövning av Erikssons anställning.

För att fullt ut förstå "nivån" på kommunchefens svar, bör man jämföra svaren med de fel och brister som revisor Thomas Andersson påtalat i sin revisionsrapport och som vi publicerar i de två avslutande bilderna nedan.

Bloggredaktionen
Klicka på bilderna nedan för att göra dem större och läsbara