lördag 12 juni 2010

Nynazism i Färgelanda?

Rapporterna om Färgelandas sönderfall som kommun tar sig alltmer bisarra och osmakliga former.

Nu nås vi av larmrapporter om att Färgelanda bibliotek upplåts åt ligistgäng, som förutom skadegörelse och ofredande ägnar sig åt nynazistisk propaganda och hänger upp bilder på sin förebild Adolf Hitler.

Det finns farhågor om att vapen är inblandade och personalen på biblioteket känner sig hotad och vill ha beskydd!

Den som ägnar sig åt att sätta upp bilder på Adolf Hitler på allmänna platser, har tänkt till lite grand. Det handlar alltså inte längre om oöverlagd och ungdomlig huliganism.

Det är kommunchefen Jan Eriksson som är ytterst ansvarig, för att det som nu sker tillåts ske. Om händelsen kommit som en blixt från klar himmel, hade man kanske varit beredd att visa lite återhållsamhet i kritiken mot kommunchefen. Men problemen i centrum är tyvärr "välkända" sedan länge. Frågan har varit uppe i fullmäktige flera gånger och varje gång har kommunchefen lovat bot och bättring. Men kommunchefen har tyvärr grovt misskött även denna fråga, varför det inte blivit bättre utan istället sämre. Nu har det uppenbarligen gått så långt, att ungdomsgängen börjat föra in inslag av politisk ideologi i sin destruktiva och omstörtande verksamhet.

I den uppkomna situationen bör man - faktiskt - vara riktigt bekymrad från ansvarigt håll och därför också snabbt vidta de åtgärder som behövs, för att normalisera samhällslivet i centrum och stävja de allt hänsynslösare ungdomsgängens framfart.

När nu kommunchefen återigen misslyckats ställs det alltså krav på våra "ledande" politiker, att krypa fram ur sina hålor och ta sitt ansvar. Som alla förstår har problemen med ungdomsgängen vid det här laget gått alldeles för långt.

Idag är det 99 dagar kvar till valet.

Bloggredaktionen