tisdag 5 oktober 2010

Spelet om makten i kommunen

Kampen om makten och härligheten går vidare i kommunen.

Enligt källor till Bloggen är ännu inget avgjort och politikerleken "vem tar vem?" fortsätter alltså.

Marginalpartierna FP, SD och V har dock inget större inflytande på den rådande processen. Det är också svårt att se hur de tre partierna skulle kunna få något inflytande när musiken väl tystnat, eftersom de inte behövs i någon av de konstellationer som är tänkbara. Det finns dessutom andra skäl - såväl principiella som sakpolitiska - till varför småpartierna får stå ute och frysa.

Bloggredaktionen

Mossiga moderater

Vi gör en lite avstickare till kungliga huvudstaden och konstaterar att mossiga moderater väljer tossiga fruntimmer.

Det handlar om den kraftigt överskattade och självgoda Anna Kinberg Batra, som häromdagen valdes till gruppledare för moderaternas riksdagsgrupp.

Fru Batra är annars mest känd för att se ner på dem som bor utanför Stockholms tullar, vilka hon föraktfullt bespottar med epitetet lantisar.

För några år sedan fällde Fru Batra det famösa uttalandet, att stockholmare är smartare än lantisar. Efter att först ivrigt ha försvarat sitt uttalande, tvangs Fru Batra göra en s.k. pudel. För den som inte vet vad en pudel är, så handlar det om en politiker som offentligt förnekar sina personliga åsikter, för att kunna överleva politiskt - han eller hon blåljuger helt enkelt! Och Fru Batra gjorde alltså sin pudel för några år sedan, när hon tvingades till den ultimata förödmjukelsen - att offentligt säga att 08:or och landsortsbor är lika smarta.

Hur kunde maken David fastna för denna tråkmåns, undrar vi på Bloggen? Möjligen är det på det sättet att den komplexe komikern David, på något bisarrt sätt låter sig inspireras av Fru Batras hybris och provocerande fördomsfullhet?

Valet av Fru Batra till gruppledare är hur som helst ett fattigdomstecken för M och visar med all önskvärd tydlighet att partiet - bakom Reinfelts ryggtavla - saknar stadga och seriositet.

Bloggredaktionen