lördag 12 december 2009

Mer om Tanumstrand och myglarna

I veckan avslöjade ju Bloggen att myglarna - med den beklagansvärde i spetsen - planerade en politisk kupp, som var ägnad att oskadliggöra oppositionen (c, kd och m). Tanken var att ta ifrån oppositionen deras främsta vapen i valrörelsen - den moraliska rätten att kritisera FP, S och V för att de myglar och vanstyr kommunen.

Nederst publicerar vi Irén Jonefelts mejl-svar på den beklagansvärdes myglarinvit till Tanumstrand (han tyckte kanske inte att Furåsen eller Dagsholm dög, eftersom menyerna är alltför sparsmakade och de inte har tillgång till hans favoritviner). Tack Peter Johansson (kd) för att du skickade oss en kopia av mejlet.

Men av allt detta blev ju som bekant intet. Oppositionen tycks nu ha vaknat på allvar och har lärt sig av tidigare misstag från sina kontakter med den politiska majoriteten, som tycks se svek och dolkstötar som en naturlig del av det "politiska" arbetet. Även om det ännu är en bit kvar till februari/mars 2010, när partierna är klara med sitt nomineringsarbete, så kan redan nu konstateras att det finns goda förutsättningar för att bilda ett slagkraftigt politiskt alternativ i form av C, KD och M, mot den nuvarande lika oheliga som myglande alliansen bestående av sossar, "folkpartister" och kommunister.

Om vi bortser från Björnhushärvan, så har det faktiskt inte ens gått ett år sedan FP sålde ut invånarna i Stigen och Järbo. Detta skedde dessutom under de mest avskyvärda politiska former, där FP i sista stund ställde ett ultimatum till C, KD och M, att antingen godkänna kommunens medlemsskap i Leader-projektet, eller så skulle FP rösta med sossar och kommunister och lägga ner skolorna.

För några dagar sedan kunde vi så läsa att kommunen nu är med i Leader, ett projekt som kan läggas till den redan långa raden av projekt som kommunen deltar i och finansierar. Årsavgiften för 2009 - 180 000 kronor - har kommunen till fullo betalat, trots att det endast återstår några dagar på året. Nästa år skall alltså lika mycket betalas.

För vissa ändamål - allehanda projekt, Björnhuset, myglarnas olika utsvävelser (t ex Tanumstrand)- tycks det finnas hur mycket pengar som helst. För de ändamål som kommunen primärt skall syssla med - dit skattekronorna i första hand skall gå, t ex skolor - tycks det däremot inte finnas några pengar. Kom ihåg detta kära läsare (och väljare) när ni hör företrädarna för mygelpartierna påstå att det inte finns pengar i budgeten. Detta är alltså inte sant och det handlar istället om prioritering - d v s om politisk styrning.

En sanering av tjänsterna på den adminstrativa sidan, skulle frigöra stora resurser till skolan och omsorgen. En översyn av kommunens olika åtaganden utanför kärnverksamheterna och ett slut på myglet och korruptionen likaså. Men för det krävs alltså ett nytt styre, som genomför erforderliga förändringar och släpper in ny och frisk luft i kommunhuset.
----------------------------------------------------------------------------------
"Kristdemokraterna i Färgelanda tackar nej till inbjudan i Tanumsstrand. Vi känner inget behov av att diskutera Färgelandas framtid ihop med partier som jobbar för att på olika sätt avveckla kommunen. Vi föredrar att arbeta för Färgelandas framtid ihop med Centern och Moderaterna. Detta kommer vi att göra på hemmaplan då vi finner det fullt möjligt att utnyttja lokaler i vår kommun.

Hälsningar Irén Jonefelt Kristdemokraterna Färgelanda."
-----------------------------------------------------------------------------------

Bloggredaktionen