tisdag 23 juni 2009

Äldreboenden - Björnhusets nya födkrok?

Bloggen erfar att det finns långt framskridna planer på att låta klusterföretagen i Björnhuset producera maten till kommunens äldreboenden. Och vad vore mer lämpligt, än att låta våra gamla betala priset för den misslyckade satsningen i Björnhuset.

I en inte alltför avlägsen framtid – när kommunens pengar endast räcker till att betala för allehanda miljonprojekt, politikers och ledande tjänstemäns löner – kommer kommunen förmodligen tvingas samla ihop de gamla på ett gemensamt fattighus. Ur ett rent logistiskt perspektiv är detta naturligtvis att föredra, eftersom det underlättar utfordringen och bidrar till att hålla kostnaderna nere. På så sätt kan kommunen också betala ett högre pris för maten och därigenom trygga Björnhusets framtid. Att se till att Björnhusföretagarna tjänar pengar är nämligen kommunens viktigaste uppgift – åtminstone i den nuvarande kommunledningens ögon.


KOMMANDORAN BÖRJESSON



Bloggredaktionen!

Kommunens kraschade ekonomi fortsätter skörda offer

Våra barn har redan drabbats genom skolnedläggelser i Järbo och Stigen.

Ett 20-tal kommunalanställda får gå i ett första skede.

Idag har Bohusläningen en artikel om nedskärningar inom äldreomsorgen. Kommunens planer för våra gamla liknar boskapsskötsel och förvaring, en hantering som inte är människovärdig.

Samtidigt slukar kommunens svarta hål – Björnhuset – miljoner och politikerna gör absolut ingenting för att stoppa blodflödet.

KC Jan Eriksson säger att allt är väl i riket och hans närmaste man – ”utvecklingsstrategen = 2 tjänster inom vården” Jan Stalfors – fortsätter att trycka upp foldrar om Björnhuset och om möten som Stalfors planerar hålla med företagare.

Självbedrägeri kallas det visst.

Bloggredaktionen!