fredag 28 augusti 2009

Harvens dag - Skammens dag?

Eftersom det är Harvens dag i morgon, kan vi inte undgå att ge er några fler smakprov på hur kommunkassan plundrats i Björnhushärvan.

Det handlar dels om Lillesjö som sålt ett bättre begagnat kök till oss skattebetalare för 41 250 kr inkl moms – rubricerat som ”div kök” på nedan faktura. Grattis säger vi till Lillesjö. Det är inte svårt att göra goda affärer med Färgelanda kommun som motpart.

Det handlar även om Jimmy Högberg och hans Västfarm AB. Jimmy drabbades ju som bekant av hjärnblödning för ett tag sedan, när han glömde bort att han fakturerat kommunen 35 000 kr för sina egna rör. Och det var ju tur att Tord Karlsson upptäckte Jimmys misstag, annars hade Jimmy blivit 35 000 kr rikare på skattebetalarnas bekostnad.

Jimmy hade dock bättre lycka med sina måleriräkningar m m, som han skickade till kommunen. Som vi vet är Jimmys Västfarm något slags hyresgäst nere i Björnhuset. Och som hyresgäst har Jimmy visat framfötterna och skickat två fakturor på totalt 115 750kr inkl moms till kommunen (se nedan). Bloggen trodde i sin enfald att hyresgäster skall betala - inte få betalt av - hyresvärden, men i Färgelanda kommun fungerar det tydligen tvärt om. 463 arbetstimmar á 200kr/t har Jimmy fakturerat kommunen, vilket motsvarar nästan 60 fulla 8-timmarsdagar!! Grattis säger vi till Jimmy. Det är inte svårt att göra goda affärer med Färgelanda kommun som motpart.

Läsarna börjar kanske förstå nu, varför Björnhusprojektet har kostat minst 70 000 000 skattekronor.

Lycka till säger vi avslutningsvis till våra lyhörda och handlingskraftiga politiker, som kan tänkas få en och annan fråga från fundersamma invånare på Harvens dag i morgon.

Bloggredaktionen

Klicka på bilderna nedan för att göra dem större.